San Giovanni in Laterano Basiliek

Een grote en zeer belangrijke kerk. Gelegen aan het Piazza di San Giovanni in Laterano. Ingewijd in 324. Gebouwd in opdracht van keizer Constantijn de Grote (272-337 na Christus). Tot de middeleeuwen was het de kerk van de pausen. Later nam de Sint Pietersbasiliek deze functie over. Officieel is de San Giovanni in Laterano Basiliek nog steeds de belangrijkste kerk van Rome. De paus van dit moment, de Duitser Benedictus, is bisschop van de kerk. Sinds 1929 is de San Giovanni in Laterno Basiliek in het bezit van de Gouden Stoel. Met de Gouden Stoel wordt de regering van de Katholieke Kerk en Vaticaanstad bedoeld. De paus is het staatshoofd.


Tips

Marion op 26 Jun. 2009 19:46

Overweldigende kathedraal, geen mens te zien. Je kunt in alle rust alles goed bekijken


Lonneke op 22 May. 2008 22:11

Dit was het eerste wat wij zagen van Rome, de kerk maakt dan heel veel indruk. De grote ervan en de prachtige zuilen. Echt een aanrader!


Dutchbird op 17 Feb. 2008 02:17

San Giovanni in Laterano is echt een aanrader. Ongelooflijk fraaie pracht en praal horende bij het rijke Roomsche leven. Zowel de schilderingen als de beeldhouwwerken zijn van een zeer hoog kwaliteitsniveau. Ook is de lichtinval heel bijzonder.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome