Spaanse trappen

Hoge en brede trappen. Gebouwd tussen 1723 en 1726. De plek waar Rome samenkomt én met een flesje wijn de dag doorneemt. Gelegen op het Piazza di Spagna. De trappen horen bij de Franse kerk Trinitá dei Monti. De naam is afgeleid van de Spaanse ambassade, die er vroeger gevestigd was. In de lente zijn de trappen voorzien van mooie bloemen. Bovenaan de trappen kom je uit op Pincio, een prachtige, Romeinse heuvel.


Tips

Wim op 20 May. 2012 20:31

We gingen er met hoge verwachting naartoe, alleen de straat waar je door heen loopt is al de moeite waard, al die mooie winkels, o.a. Chanel, Louis Vuitton,Prada, Gucci Burberrys enz. Heerlijk om dit allemaal te zien. Dan de Spaansetrappen, leuk om te zien maar zijn mooi als alle planten die er staan in bloei zijn, dat geeft het een aantrekkelijk aanzicht. Het is vechten voor een plaatsje, als je het hebt, is het heerlijk om alles te aanschouwen. Zeker een aanrader.


Jj op 18 Aug. 2011 09:04

Was erg mooi. Ruim schuin tegenover vindt je een drukke winkelstraat met Louis Vuitton, Prada, Chanel, Gucci enz.


Bianca op 03 Jul. 2011 17:00

Moet je een keer gezien hebben, maar is niet zo heel bijzonder. Had hoge verwachtingen. Erg druk en heet op de dag.


WRN op 01 Jun. 2009 13:08

Erg mooi en je kijkt zo uit op de drukke winkelstraat van Rome. Eigenlijk is het best simpel: trappen omhoog en naar beneden kijken. Maar dat maakt het juist zo mooi!!


Lilian op 28 Apr. 2009 22:49

Mooie plek, om onder bij de fontein te gaan zitten en te kijken naar de mensen om je heen. Naar boven kijkend zie je de trap met de prachtige bloembakken afstekend tegen de 2 kerktorens. Op het pleintje voor de torens lijkt het wel Mont Martre in Parijs. Je kan je hier laten tekenen door een 'kunstenaar' die graag wat bijverdient. Ieder heeft zijn eigen techniek.


Liselore op 20 Nov. 2008 12:23

Niet te missen als je in Rome bent. Het is erg mooi en sfeervol, maar vergeet niet het piepkleine museum van de beroemde schrijver John Keats aan de linkerkant van de trappen (als je op de trappen zelfs staat) te bezoeken.


Aad op 09 Aug. 2008 00:26

Super, zeker 's avonds! Heerlijk ontspannen 'straat' sfeer. Genieten van een drankje onder het genot van gitaarspelende, dansende, zingende mensen van alle nationaliteiten!


Lonneke op 22 May. 2008 21:49

De mooie plaatjes laten bloemen en groen zien. Begin mei was er helaas niet veel van te zien. De kerk er achter stond helaas in de steigers. Dat en de vele vele toeristen maakte dat het een plek was waar we weer snel aan voorbij zijn gelopen. Het viel ietwat tegen naar onze mening.


Dutchbird op 17 Feb. 2008 02:22

Als de zon schijnt is het heerlijk toeven op de trappen. Mensen die graag "aapjes" kijken komen helemaal aan hun trekken want het is een komen en gaan van toeristen uit de hele wereld. Tip: Koop beneden aan de overkant in dat barretje een heerlijk Italiaans ijsje en peuzel dat gezellig op al zittende op de trappen.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome