Trastevere

Een historische (uitgaans)wijk. Gelegen aan de westkant van de rivier de Tiber en dus niet direct in het historische centrum. Trastevere wordt beschouwd als één van de leukste wijken van Rome. Een goed startpunt voor een toer door de wijk is het Piazza S. Maria In Trastevere. Aan dit historische plein vind je mooie terrassen. Verder kom je in de smalle straten bij het plein nog andere, leuke horecagelegenheden tegen. Het beste is om je stadsplattegrond niet te gebruiken. Je kunt gewoon zelf de wijk verkennen. Zowel locals als toeristen komen in Trastevere. Overigens is er ook nog een enorme rommelmarkt in Trastevere. Deze vindt plaats op zondag, onder meer in de lange, brede straat Via Portuense. Er wordt vooral (goedkope) kleding verkocht. Als je goed speurt, kun je ook antiek vinden en andere, exclusieve goederen. Maar daar moet je, zeker in de snikhete zomer, maar net zin in hebben.


Tips

Ria de Kok op 13 Jul. 2010 22:08

Verleden week samen met mijn dochter Rome bezocht en ’s-avonds gewandeld in de wijk Trastevere. Een ontzettend leuke Italiaanse wijk waar je heerlijk en goedkoop kan eten. Als je deze sfeer wilt proeven kan je het beste op zaterdagavond in het druk bezochte restaurant Carlo Menta aan de Via Della Lungaretta eten. Je zit dan te midden van allemaal druk pratende Italianen te eten aan rijen van aan elkaar geschoven tafeltjes. Lijkt erg ongezellig op het eerste gezicht , maar er was zonder meer een erge leuke Italiaanse sfeer. En niet duur. De avond dat wij er waren, stonden de mensen in een rij te wachten op een tafeltje.


Sagal op 09 Jul. 2009 15:37

Heel leuke wijk in een pitoresk stadsdeel. Leuk adresje om te eten is "La Scala" Echt Italiaans en helemaal niet zo duur...


Liselore op 20 Nov. 2008 12:21

Heerlijke sfeer! Mooie nauwe straatjes en pleintjes, overal waslijnen waaraan grote onderbroeken hangen te drogen... Erg gezellig!


Hans en Joan op 29 Sep. 2007 14:20

Wij waren een week in Rome en hebben een geweldige tijd gehad met het bekijken van deze prachtige stad! We hebben overdag ook door wijk Trastevere gewandeld en hebben er later nog twee keer 's avonds in één van de vele en gezellige trattoria's gegeten. Tip: ben je in Rome bezoek dan zeker deze mooie en gezellige wijk!


Daan op 03 Sep. 2007 16:16

Wij hebben hier een middag en avond doorgebracht. In de middag is het erg rustig en is niet ieder terras geopend. Fantastische sfeer, smalle straatjes, leuke pleintjes, typische Italiaanse gebouwen en huizen, heerlijk om lekker doorheen te slenteren. In de avond wordt het drukker, met name met locals. Dan begint de wijk echt te leven en is het leuk om het contrast te zien tussen de rustige middag en de drukke maar gezellige avond. Absolute aanrader!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome