New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Trevi fontein

Wereldberoemde fontein. Gelegen aan het pleintje Piazza di Trevi. Gebouwd volgens het thema oceaan. Zeegod Neptunus wordt op een strijdwagen en door gevleugelde paarden en jonge zeegoden naar de oceaan getrokken. De fontein is 26 meter hoog en 22 meter breed. De Trevifontein werd wereldberoemd door de film La Dolce Vita (1960). In de film danst de Zweedse schoonheidskoningin Anita Ekberg door het water van de fontein. Overigens deed ze dat niet in de echte fontein, maar in een nagebouwde fontein in een filmstudio. In 1995 baadde het model Claudia Schiffer wel door het echte water. Ze deed dit voor een advertentiecampagne van de Italiaanse designer Valenti.


Tips

Jj op 18 Aug. 2011 09:06

We hadden bijna niets gezien allen de bovenkant. We gingen rond de middag(ga daar nooit op in de middag)naartoe. Het was heel erg druk. als je een foto wilt maken dan kan je wel zeggen dat je platgelopen wordt!!!


Bianca op 30 Jun. 2011 22:25

De Trevi fontein is vooral bekend van de film La Dolce Vita. Onder andere daarom is het op elk moment van de dag erg druk. Men zegt dat als je een muntje met de rechterhand over de linkerschouder in het water gooit, je ooit eens zal terugkeren in Rome. De fontein staat op een plein tegen een groot gebouw. Gewoon op de drukte aflopen. Ook 's avonds een gezellige plek!


Jeroen op 03 Sep. 2010 11:01

Ik heb mijn meisje hier ten huwelijk gevraagd. Het is even zoeken (voor ons in ieder geval) maar dan heb je ook wat! Aanrader! (ook 's avonds).


W op 01 Jun. 2009 12:11

Als je in Rome bent, is dit een van de dingen die je gezien moet hebben. Je wandelt een stukje en opeens (tussen wat straten in) ....PATS BOEM...daar staat opeens een gigantische fontein met mooie beelden eromheen en erin. Het geluid van het water is lekker rustgevend en de sfeer is bijzonder. Wat erg leuk is, is om rustig op een bankje te zitten en eens even te genieten (en als het even kan met een lekker Italiaans ijsje). Als je 's avonds nog even tijd hebt, is het ook mooi eens even langs te gaan; want dan is het verlicht en ook erg mooi om te zien.


Lilian op 28 Apr. 2009 22:46

Bijzonder dat men op deze plek een fontein heeft laten bouwen, erg mooi. Een aanrader om naartoe te gaan. Ga lekker zitten, gooi een muntje in de fontein, en kijk vooral lekker om je heen naar andere mensen. Eventueel in bezit van een lekker ijsje, gekocht bij de gelatteria aan de linkerkant van de fontein.


Tess op 09 Dec. 2008 23:32

Erg mooi, maar erg druk! Iedereen wil het even gezien hebben. er zit ook een erg leuke en goedkope schoenenwinkel bovenaan de trevifontijn


Liselore op 20 Nov. 2008 12:20

Erg mooi, maar op veel tijdstippen vreselijk druk. Ga 's ochtends vroeg of 's avonds om de mensenmassa's te ontlopen.


Lonneke op 22 May. 2008 21:38

Mooie bezienswaardigheid, net als veel andere echt super toeristisch. Vooral bij de fontein last gehad van kereltjes die je vanalles willen verkopen. Zeker de moeite waard en ook erg leuk om er eens lekker te gaan zitten aan het begin van de avond en te kijken naar wat er allemaal gebeurd om je heen.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome