Villa Borghese

Een kunstmuseum in het gelijknamige, romantische park: Villa Borghese. Op een steenworp afstand van de Spaanse trappen. In Villa Borghese vind je een grote verzameling renaissance kunst. Onder meer schilderijen van Titiaan, Rafaël, Rubens en Leonardo da Vinci zijn er te bewonderen. Ook zijn er beroemde beeldhouwwerken te zien, onder meer van Bernini en Antonio Canova. Voor het museum moet je van tevoren reserveren. Meer info op www.galleriaborghese.it.


Tips

Bianca op 03 Jul. 2011 17:05

Voor de Galleria Borghese moet je ruim van te voren reserveren. Dit hadden we helaas niet gedaan. Het park is hartstikke leuk en ontspannen, veel schaduwplekken. Je kunt een bootje huren, maar nog leuker - op een tandem met motortje 'fietsen' (2 of 4 personen). € 10 per uur!


Annet op 15 Apr. 2009 18:12

In het park kun je een bootje huren. Erg mooie plas. Leuk om te doen.


Leonie op 23 Oct. 2008 22:50

De villa zelf MOET je gewoon zien! Ik ben er pas geweest en het is echt geweldig mooi, zoveel kunst heb je nog nooit bij elkaar gezien de gehele kamers zijn kunst elke wand is ontzettend veel waard! Het is erg interessant en een erg bekend museum in Rome.


Jolanda Grijpstra op 14 Aug. 2008 13:42

Galleria Borghese is zeker de moeite waard om te bezoeken, jammer alleen dat er geen foto's gemaakt mogen worden. Hier vind je onder andere: De David van Bernini, Pauline Bonaparte en Apollo en Daphne, maar ook werken van Rubens en Caravaggio. Allemaal zeer de moeite waard. Kijk vooral eens omhoog als je het museum bezoekt, de schilderingen op het plafond zijn bijna nog indrukwekkender dan de werken die tentoongesteld staan, absoluut geweldig.


X op 18 Jul. 2008 22:48

In tegenstelling met veel boeken is er geen luchtballoonservice meer bij Villa Borghese. Dit stopte vorig jaar... jammer


SBuH op 09 Jul. 2008 17:48

Erg leuk om te bezoeken. De hele verzameling is ongeveer "op thema" ingedeeld per kamer, vermoedelijk omdat het een privécollectie was.. Interessante sculpturen van o.a. Bernini in een bijzonder decor met veel trompe-l'oeil.


Lonneke op 22 May. 2008 21:47

Een schitterend aangelegd park, de dierentuin is leuk. Het is ook heerlijk om zomaar even in het park te relaxen na al een hele middag lopen door Rome.


Enya op 29 Mar. 2008 15:11

Villa Borghese is echt heel leuk. Er is een Dierentuin en je kunt er fietsen huren. Het is er heel mooi en bijna altijd groen. Echt een aanrader!!!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome