Dit domein staat te koop. Interesse? Stuur een e-mail naar dmitar@rebelinternet.eu. Wees snel, we verkopen op korte termijn.

Tips Rome

New Station op 20 Sep. 2013 13:18

Zoals al eerder vermeld Restaurant New Station is echt een aanrader , wij hebben hier 17-9-2013 gegeten en het was prima goede prijs en de pizza,s waren heerlijk en grooooooooot wel 40 cm doorsnee .... echt een aanrader dus.


Trein of taxi op 23 Aug. 2013 16:13

Woensdag 21-08 met 4 personen van Schiphol naar Rome gevlogen. In Rome aangekomen was het eerste plan met openbaar vervoer naar Rome centrum, met de trein was dit 14 euro pp, waarna je nog een stukje verder moet met de tram, 1,50 euro pp, totaal zou dit 62 euro zijn geweest en daarbij dan toch ook nog eens veel slepen met de koffers. Nu hebben we op het vliegveld een taxi gezocht, van zoeken is overigens geen sprake, je ziet ze overal staan. Met de chauffeur vooraf de prijs vastgesteld, deze was zonder onderhandelen 60 euro. De taxi bracht ons tot voor het hotel, een super snelle en comfortabele rit. Wel de chauffeur nog een fooi gegeven voor de moeite, dat was het meer dan waard. Ik kan het iedereen aanraden, het openbaar vervoer in Rome is goed, maar eerst met een taxi vanaf het vliegveld naar het hotel. Vanuit je hotel verder met bus metro en tram is ook weer prima. Groetjes vanuit een prachtig en zonnig Rome


Super City trip op 18 Aug. 2013 13:11

4 dagen Rome bezocht (waaronder 1 dag uit de drukte gegaan. Van de vlieghaven Fum. kun je best de trein (leonardo express) nemen voor 14€/persoon. 30min en je komt aan in Termini (van daar kan je alles makkelijk bereiken te voet/metro). Metro 6€ voor dag ticket (aanrader!), hop on&off bus gedaan 18€/p(de groene of rode nemen,niet de blauwe of gele!!!) 1e dag, had je beeld van rome, 2e dag metro, 3e dag rust (zee gegaan met trein 5€/p), 4e dag te voet !!! Pracht stad ... was 35 graden ... over de middag wel moeten uitblazen v/d warmte (x te warm infeite mss beter voor/najaar) ... aanrader om te eten (zijstraat v/d burgerking a/d Trevi fontein) is restaurant AL CAMINETTO !!! super pasta & pizza !!! ... hotel was 2 sterren (ideaal voor prijs/kwaliteit) ... bezienswaardigheden (zie citygids) top & met hoogtepunt de top bereiken van vaticaan (via meer dan 500 trappen) ...


Micha op 19 Jul. 2013 09:22

Een fantastische week gehad, Rome is echt de stad der steden! Persoonlijk heb ik niets gemerkt van de arrogan- tie van Romeinen, integendeel, heb dat eerder in bvb A'dam ervaren. Een stad om zeker terug te komen, je mist nog teveel op een week, ook buiten de stad, bvb Tivoli : Villa d'Este, prachtige tuin!


Tickets voor Sixtijnse Kapel en Vaticaan Museum. op 22 May. 2013 14:50

Ook voor het Vaticaan Museum staan zeer lange rijen van wel soms 3 uur wachttijd, niet doen dus. Koop/reserveer de kaarten via: http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do Bestellen gaat betrekkelijk eenvoudig, in ons geval konden we niet eens direct te betalen maar moest ik voucher uitprinten en mee nemen samen met mijn ID en zonder wacht-rij bij de bestemde kassa de kaarten afrekenen en konden we direct door lopen. Je betaald wel naast de entree ad € 16.00 of studenten-Kind € 8,00. € 4,00 per ticket extra, maar dat ben snel vergeten als je de lange rijen ziet. Wel 1-2 weken vooraf boeken anders zijn er al verschillende tijden op bepaalde dagen bezet. Begrijp echt niet waarom niet veel meer mensen dit doen. Veel plezier in Rome, Gerben Hekman.


Colosseum, skip the line op 15 May. 2013 18:37

Colosseum: lange wacht rijen tot wel 2 uur, dus hier al kaarten boeken op: http://www.coopculture.it/en/ticket.cfm?office=Colosseo&id=2 klik op : print@home je gaat dan naar een andere site waar je de tikets kunt bestellen en betalen, (let wel engels aan te klikken je krijgt dan de info gedeeltelijk in het engels en ook italiaans, maar e.a. werkt wel) je kunt dan in Rome direct doorlopen. De tikets zijn 48 uur geldig en ook voor het Forum Romanum dit is nl. de officiële site, je betaald € 1,50 p/kaartje extra. de rest zijn pure bemiddeling met gids, groep van 25 of meer personen en duur (, € 30,00 en meer) Kijk ook eens op de officiële site met veel informatie, wel in het Engels. http://www.the-Colosseum.net/around/visit.htm het is een beetje ingewikkeld maar zeker de moeite, veel plezier Gerben Hekman


Heerlijk gegeten op 13 May. 2013 17:44

Vandaag heerlijk gegeten bij " ristorante Carlo menta" in de wijk trasvestere. Eenvoudig maar goed en goede prijs/kwaliteit verhouding. Prettige bediening van alleen vrouwen die niet zoals veel mannelijke equivalenten opdringerig je naar binnen trekken. Kortom heerlijk gegeten voor een zeer redelijke prijs Via della lungaretta 101 Rome


Hop om / hop off bussen op 24 Apr. 2013 10:08

In Rome zijn er 4 of 5 busondernemingen die een zgn. hop on/hop off-tour aanbieden. Wij hebben ronduit slechte ervaringen met de blauwe bussen (blue line). Ze verkopen teveel tickets voor te weinig (4 !) bussen, zodat er flinke vertragingen optreden en bussen steeds passeren omdat ze al vol zijn. Ronduit crimineel zoals je dan achteraf bij klachten behandeld wordt door plotseling slecht Engels sprekende Indiase verkopers. Opgelet dus: géén blauwe bus boeken, ga altijd voor de rode bussen, die rijden er plenty. Overigens kosten de lijnbussen maar een fractie van wat deze open bussen kosten, nml. € 1,50 vs € 18,-; lopen is nog goedkoper, veel leuker en prima te doen.


Rome met scooter op 19 Feb. 2013 12:08

Huur je laatste dag een scooter. Je kent de stad al een beetje en in een mum van tijd ben je overal. Voor 13 euro per uur geniet je van een wonderlijk mooie (halve) dag.


Rome algemeen op 12 Nov. 2012 18:51

net terug van reisje naar Rome. Na het lezen van al deze reacties begon ik een beetje schrik te krijgen. Toch hebben wij daar 4 fantastische dagen gehad. Wat mij het meeste stoorde waren vooral de indiërs die proberen toeristen uit te melken door het aanbieden van bloemen, vliegertjes, foto van een koppeltje met een polaroid, en een hoop andere brol. Veel mensen gezien die hier jammer genoeg veel te snel hun portefeuille uithaalden en ze geld geven om gerust gelaten te worden. Wij met deze gasten niet veel problemen gehad. Gun ze absoluut geen vriendelijke blik (integendeel zelf) en maak meteen duidelijk dat je geen interesse hebt. Als ze aan je ogen zien dat je niet van hen moet hebben druipen ze snel af. Anders fantastiche reis gehad zonder één moment van gevoel van onveiligheid. Bijna politie op elke hoek van de straat. Verder gaan eten bij NAVONA NOTTE vlakbij Piazza Navona super aanrader!! 42euro voor 2 personen volledig menu met wijn en dessert!! Af en toe eens een klein straatje inwandelen is een aanrader. Veel goedkope zaakjes waar ge niet naar binnen gesleurd wordt. Dus beetje assertief opstellen en niet laten doen door gasten die profiteren van toeristen en dit is één van de mooiste citytrips die je kan doen!


Via leonina 10 op 23 Oct. 2012 23:10

Doe jezelf een plezier en ga niet eten bij het restaurant aan de via leonina nr 10 (vermeld in 100% rome boekje). Een werkelijke aanfluiting. Loop door naar nr 17... De groenten souffle is een aanrader!


Top: La Scaletta op 30 Aug. 2012 19:55

Restaurant "la Scaletta" (Via della Scala 8) was voor ons een top ervaring. Heel vriendelijk personeel en een feestmaal (4 gangen) voor 10 Euro ('s middags), s' avonds wordt dat volgens ons 14 Euro. Deze prijzen zijn exclusief drinken. Dus een vaste prijs zonder verrassingen (dat hebben wij in Rome wel anders meegemaakt).


Ga niet naar La Gallina Bianca op 29 Aug. 2012 21:41

Ga niet naar La Gallina Bianca (Via Antonio Rosmini 9.) Eten is "redelijk" maar personeel vonden wij onbeleefd (discussie over onze "te kleine?" bestelling), staren met 3 man/vrouw vanaf +/- 3 meter afstand naar je tafel. Verrassingen op de rekening (7 euro "servicekosten" en sneetjes brood met olijfolie in rekening gebracht die we niet besteld hadden, maar wel op tafel gezet). Kortom: zoek iets beters, vermijd dit restaurant.


Fietsen met Nederlandse gids op 20 Aug. 2012 12:55

Fietstour met Nederlandse gids is echt super. Je ziet veel, je hoort veel en je bent onderdeel van de stad. http://www.bajabikes.eu/nl/tours-in-rome is één van de aanbieders, zitten ook in andere steden.


Vervoer vanaf luchthavens op 03 Aug. 2012 12:09

Neem vanaf vliegveld een taxi om je naar hotel/appartement te brengen ze rekenen all in prijs vanaf Ciampino € 30,- en vanaf Fiumicino €45,- zeker als je met meer bent is het nauwelijks duurder dan openbaar vervoer en veel sneller


Laat je niet intimideren op 04 Jul. 2012 21:10

Inmiddels ben ik meer dan 30x in Rome geweest, en altijd met heel veel plezier. Jammer vind ik het daarom dat zoveel mensen zich laten intimideren door beppalde restauranthouders, ijsverkopers etc. Stel je assertief op, en weiger pertinent te betalen voor dingen die duidelijk een vorm van afzetterij zijn. Een ijsje van 8 euro is belachelijk. Een ijsje hoeft absoluut niet meer dan 3 euro te kosten, vooruit 4 euro voor een hele grote. Anders gewoon teruggeven. Overigens betaal je bijna overal vooraf en dan hoor je meteen hoeveel het is en dan kun je je alsnog bedenken. Terrassen zijn heel duur, 9 euro voor een birra media is "normaal", b.v. bij Vitti op het piazza San Lorenzo in Lucina, maar dan zit je ook heel erg mooi, op zondagmiddag bijv. Laat je niet bedotten, geniet van al het mooie dat Rome biedt


Het oude Rome op 09 Jun. 2012 17:37

Als je van geschiedenis houdt, is een uitgebreid bezoek aan het Forum Romanum en de Palatijn in combinatie met het Colosseum een aanrader. Tip: zorg dat je wat te eten bij je hebt, er is weinig te koop daar. Voorkom lange wachttijden en koop je ticket aan de kassa van het Forum Romanum (uit de metro rechtsaf).


Antipasti bij Osteria del Orso op 17 May. 2012 10:35

In via del Orso achter Piazza Navona kun je werkelijk fantastisch lunchen (antipasti) voor €15,-- Je krijgt talloze gerechtjes. Maandag dicht. Het verhaal gaat dat Dante hier al kwam eten. Het kan er erg druk zijn en er zijn er meer die dit restaurant ontdekt hebben. Aan de foto's te zien aan de wand alle "groten"der aarde.


Nederlandse rondleiding op 16 May. 2012 12:41

Kijk eens op de website van activieteiten in Rome veel leuke dingen zoals fiets tochten door Rome en zelf pizza bakken en ze doen ook NL rondleidingen door Vaticaanstad en Coloseum. De prijs voor de activieteitenis ook goed.


Colosseum op 09 May. 2012 20:40

Koop je combi ticket bij de zij ingang van het Palatino, dan kun je in het Colosseum (lange rijen!) zo doorlopen!!!


Vaticaan op 09 May. 2012 20:40

Neem een tour bij het Vaticaan, wel wat duurder maar je kunt alle rijen voorbij!


1 mei op 04 May. 2012 10:01

Wij hebben een fantastische tijd gehad in Rome, alleen zat daar 1 mei bij. Een feestdag in Rome.Op deze dag is er heel veel dicht, zoals het Collosseum, het Forum etc. Je kunt er gelukkig wel omheen lopen. Veel winkels en restaurants zijn wel open.


Open bus tour (hop-on, hop-off) op 26 Apr. 2012 13:57

We namen 'noodgedwongen' een openbustour (vriend brak teen en kon niet meer ver lopen). We betaalden daarvoor €18,- p.p. De prijs-kwaliteitverhouding is helaas ver te zoeken: de bussen zijn vies en de stoelen zijn krap, hard en oncomfortabel. De oormicrofoontjes die je ontvangt zijn gammel en de apparaten in de wand van de bus waar je het microfoontje instopt om de informatie over de bezienswaardigheden te horen, werkten vaak niet. Ook maakten we mee dat de bus ergens gewoon een half uur pauze nam, zonder de passagiers in te lichten. En jij maar wachten... Gewoon zonde van je kostbare vakantietijd! De chauffeur en de bijrijder waren in elke bus onverschillig en onvriendelijk. Onze tip is: ga lopen of neem een taxi, die zijn echt niet zo duur. Wij maakten overigens gebruik van '110 Open'. Er zijn meer maatschappijen maar ik heb het idee dat ze allemaal dezelfde beroerde 'service' bieden.


Scooter huren op 09 Mar. 2012 18:24

Aanrader... Huur een Scooter. Tegenover de Metro uitgang op Cavour 199 zit een geweldige scooterzaak, waar je voor € 29 een dag een scooter kunt huren. incl helmen. Toppertje!


B & B' s op 09 Mar. 2012 18:19

kies voor het juiste district! wij hadden geboekt vlak bij Termini. Veel spijt van. Misschien niet duur, maar omgeving van schorriemorrie (in het donker) en veel verkeer. Achteraf absoluut moeten booken in Trastevre, net aan de andere kant van de rivier. Geweldige restaurantjes, kroegjes, kleine straatjes. Beetje dorp in de stad.. En voor 2 tientjes meer per nacht... Doen!!! Peter


Fietstour in Rome op 06 Mar. 2012 12:06

Een hele leuke ervaring is een fietstour door Rome geweest. In 4 uur hebben we bijna het gehele centrum kunnen zien en de Nederlandse gids vertelde leuk en vlot bij de bezienswaardigheden. Fietsen van hele goede kwaliteit en een absolute aanrader. Voor meer informatie kijk op www.romevandichtbij.nl, ook leuke accommodaties op te vinden trouwens.


Iriish Pub op 24 Feb. 2012 12:25

Bijna tegenover Monument van Victor Emanuel II, grofweg op de looproute van het Colloseum naar het Pantheon, aan de Via del Plebiscito 101B vind je de Schollers Lounge. Een Ierse Pub met Ierse bedieining en Italiaans keuken personeel. Gezellig, vlotte bediening en zeer goed eten(keukendeur stond de hele tijd gewoon open). Zeer groot aantal bieren in de tap. Voor de whiskey liefhebbers, vraag naar de whiskey-kaart. www.scholarsloungerome.com


Leuk restaurantje op 29 Oct. 2011 23:58

Nabij het Colosseum aan de Via Celimontana is een sfeervol en redelijk geprijst Restaurantje genaamd "Naumachia" Lekker eten en fijn personeel.


Restaurant Galeassi op 24 Oct. 2011 14:13

Het eten is smaakloos en duur. Je krijgt een maandje brood die je niet besteld hebt en je moet het gewoon betalen (4 euro). Het hoort bij de tafel. Belachelijk! Iemand had het in de “do’s” lijst gezet en dat vind ik niet terecht. Ik wil best betalen voor lekkere eten maar hier was er geen sprake van. Wil je echt lekker eten dan is La Pantera Rosa piazzale del Verano , 84 in St-Lorenzo.


Park & Ride op 21 Aug. 2011 22:54

Parkeer je auto op een bewaakte parkeerplaats (€ 6,00 voor een hele dag) bij het begin van metrolijn A; Battistini. Koop een dagkaart in het metrostation voor € 4,00 en maak de hele dag gebruik van alle openbaar vervoer in de stad.


Beleef Rome. op 21 Aug. 2011 22:47

Geniet vooral van alles wat er in de stad gebeurt. Alles wat u om u heen ziet gebeuren, wanneer u op een terrasje, op een niet al te toeristische plek, zit te genieten van een lekkere cappuccino, caffé of birra spina. Koop in een plaatselijke supermarkt een brood, bakje verse pesto, stukje kaas o.i.d en eet dit bij één van de vele fonteinen in de stad terwijl u geniet van de drukte om u heen.


Colosseum en Palatijn op 21 Aug. 2011 22:42

Koop een combiticket voor bovengenoemde bezienswaardigheden aan de kassa van het Palatijn. Na het bezoek loopt u langs de wachtrij voor de kassa van het Colosseum, zo naar de ingang van het Colosseum.


Vliegtuig naar Rome op 20 Aug. 2011 14:03

Met het vliegtuig naar Rome kan je (als je aankomt op fiumicino) voor 40 euro met de taxi overal in Rome komen. Erg handig om bij je hotel te komen. De prijs is altijd vast! (tenzij het geen échte taxi is)


Bezienswaardigheden op 20 Aug. 2011 14:02

In de avond het Colosseum en Trevi fontein bezichtigen. erg leuk! Ook is het eten in de buurt van de Trevi fontein erg lekker. Het is niet al te duur en er zit onwijs veel.


Gratis stadstour op 06 Aug. 2011 11:15

Iedere dag vertrekt er vanaf de McDonald's bij de Spaanse trappen een gratis stadstour. Dit is om 11.00 uur,om 14.00 uur, en om 17.00 uur. De tour wordt door een vrijwilliger geleid,en wordt gedeeltelijk bekostigd door de McDonald. Het enige dat de bezoeker hoeft te doen is een fooi te geven aan het eind. Gewoon naar wat u het zelf waard vindt. De MacDonald bij de Spaanse trappen bevindt zich aan de linkerkant van de Trappen (als je met je gezicht naar de trappen kijkt, en beneden aan de trappen staat). Je ziet dan een straatje naar de metro. Daar is de McDonald in. Veel plezier!


Wandelen in rome op 18 Jul. 2011 17:36

Neem de trenino naar Lido di Ostia vanuit Porta S. Paolo aan het metrostation van Piramide op spoor 3. Als je in Lido aankomt, neem de bus 07 of 062 naar het strand ervan. Een welgekomen afwisseling als het in de stad even te benauwd wordt. En die rit kost je slechts één euro !


Koepel Sint Pieter op 25 Jun. 2011 15:00

Bezoek de koepel van de Sint Pieter. Niet alleen voor het uitzicht over de stad, maar ook voor het waanzinnige uitzicht op het binnenste van de kerk. Je kunt volledig met de trap (ruim 500 treden en 5 euro) of deels met de lift en deels met de trap (ruim 300 treden en 7 euro). Als je weer naar beneden gaat, dan kom je in de Sint Pieter uit. Die kun je gewoon gratis bezoeken


Lekker eten bij Braci e Abbraci op 03 Jun. 2010 15:19

Wij verbleven in het uitstekende hotel, InternoUno in Bologna. Aan de overkant van de straat was een super goed en voordelig restaurant, braci e Abbraci. Als je in de buurt bent of verblijft raad ik je zeker aan om er een keer te gaan eten.


Uitzichtspunt bij trastervere op 03 Jun. 2010 15:17

Wanneer je bij het plaatsje trastervere naar Porta s. Pancrazio loopt kom je bij een van de zeven heuvelen waar rome tussen gebouwd is. Wanneer je deze op loopt kom je in een prachtig park waar je een geweldig uitzicht hebt over de heel Rome. Het is even een bergje op, maar het is zeker de moeite waard! Wij hebben deze plek bij toeval ontdekt, deze staat vaak niet in de bekende reisgidsen vermeld.


Geen wachttijden op 30 Jan. 2010 20:40

Ga in de winter naar Rome. Geen wachttijden, neem een paraplu mee voor de ene dag regen en je hebt een fijne vakantie!


Hotel op 29 Jan. 2010 20:44

Wil je in een uniek hotel overnachten, boek dan het Lilium Hotel. Het bevindt zich in de Via XX Settembre, van waaruit je zo het centrum inloopt of de metro/bus pakt. Het hotel is klein, prachtig gedecoreerd door de eigenaar, een kunstschilder. Het bevindt zich in een gewoon wooncomplex met een grote toegangsdeur, dus je loopt er zo voorbij. Het is een oase van rust in het altijd hectische Rome. Het is niet heel goedkoop en 3*, maar verdient er zeker 4.


Santa Maria in Trastevere op 29 Jan. 2010 20:38

Bezoek de Santa Maria in Trastevere kerk, als je echt een soort eeuwigheidsgevoel wil krijgen. De tijd lijkt binne stil te staan, en als je het geluk hebt dat er een mis aan de gang is is dat gevoel nog sterker. De kerk staat op de Piazza Santa Maria in Trastevere. Het is de kerk waar de allereerste katholieke mis is opgedragen. Van binnen prachtig, met allemaal verschillende zuilen die uit de Romeinse tijd stammen. Restaurant Galeassi op hetzelfde prijs is erg goed, je wordt er niet opgelicht en het is uitermate betaalbaar. Ik ben al zo'n 10 keer in Rome geweest en ga er altijd eten.


Colosseo op 08 Aug. 2009 18:20

Ticket wachtrij aan het Colleseum langer dan 1 uur? Eerst ff doorlopen naar palatino/forum Rom. daar rustig een combiticket kopen van 12 Euries (kids gratis). Na bezoek Forum R. naar Coll.via de rij ticket reeds in bezit, zonder wachttijd naar binnen. Scheelt ruim 1 uur.


Open tour op 09 Jul. 2009 15:47

Een ideale manier om veel te zien in Rome op een relatief korte tijd is een busticket voor een open tour (+ een plattegrond van de stad). Ze zijn geldig voor 24 of 48 uur. Ze brengen je tot dicht bij alle bijzondere plekken. Nadat je die rustig hebt bezocht neem je gewoon een volgende bus naar de volgende halte. Veel handiger dan het openbaar vervoer want dat is ronduit een ramp!


Paraplu en waaier meenemen op 08 Jul. 2009 13:12

In de maanden juni en juli (en augustus) is het erg heet in Rome. Omdat je veel loopt in de stad is het handig om een paraplu en een waaier van huis mee te nemen. Deze artikelen verkopen ze ook in de stad, maar zijn zeer duur.


Entreekaart Collosseum 2 dagen geldig op 08 Jul. 2009 13:06

Het entreekaartje voor het Collesseum is ook geldig voor de Forum Romanum en Palatineheuvel. Daarbij wordt nooit verteld dat dit kaartje 2 dagen geldig is! Bewaar dus het kaartje als het niet lukt om het Collosseum en de fora in 1 dag te bezoeken.


Collosseum met gids op 08 Jul. 2009 13:01

Bij de ingang van het Collosseum staan vaak een lange rij voor de kassa. De wachttijd kan oplopen tot 45 minuten. Om de lange rij te omzeilen is het handig om een sprekende gids of een audio-gids te nemen. Het kost maar € 4,00 meer en zo krijg je ook een geschiedenisles. Loop dus direct naar de kassa voor de gidsen (linkerraam).


Brood bij eten op 08 Jul. 2009 12:55

Als je iets gekozen hebt van een menu en het wordt opgediend, nooit het mandje met brood accepteren dat de bediening zomaar op je tafel zet! Dit brood heb je niet besteld (en je denkt dat het van het huis is), maar moet je wel afrekenen!


Espresso op 26 Jun. 2009 19:23

Staand aan de bar je koffie nuttigen, er is dan namelijk een wettelijk maximum voor espresso van € 0,90. Ook de Cappuccino is veel goedkoper aan de bar. Laat je niet verleiden om te gaan zitten, dan betaal je de hoofdprijs.


Ro op 09 May. 2009 12:32

Dit is iets wat ik in meerdere wereldsteden ben tegengekomen. Bij het Colosseum in de buurt werden wij aangesproken door een "goede doelen" organisatie met de vraag of wij een handtekening wouden zetten voor een opvanghuis voor (ex)drugsverslaafden. De 2 heren hadden een iets te vlotte babbel en het kwam allemaal een beetje shabby over (zelf gemaakte posters en een houten stelling met wat wazige informatie) Na het tekenen werdt er meteen om een gift gevraagd. Om mij heen zag ik een hoop toeristen tekenen en gul doneren! (De 2 heren wisten hoe ze mensen onder druk moesten zetten) Een handtekening zetten is prima maar doneren voor iets wat ruikt naar oplichting daar trapt deze jongen niet in! Bedenk dat deze techniek bekend is onder oplichters die snel geld willen verdienen aan toeristen met een zielig verhaal! Beetje cliché natuurlijk maar mijd de restaurantjes in de toeristische gebieden! je betaalt de hoofdprijs en even rustig eten/zitten is er niet bij omdat de ober het eten van je bord kijkt. Dus wijk af en toe af van de toeristische paden en duik eens een zijstraatje in!


Gratis intree op 01 May. 2009 19:26

Weekendje rome? Plan dit in het laatste weekend van de maand, dan zijn er namelijk veel musea gratis....


Blue Ice cream op 26 Apr. 2009 17:16

Op elke hoek heb je een ijssalon waar je heerlijk ijs kan eten. Wil je echter betaalbaar en neem je genoegen met zitten op een barkruk aan een sta tafeltje, ga dan naar Blue Ice salon. In elke wijk van Rome te vinden en herkenbaar aan neon blauw/ geel bord boven de gevel. ECHT handgemaakt italiaans ijs, verkrijgbaar vanaf 2 euro voor 2 bolletjes. Met name vruchtenijs was waanzinnig met veel keus!


Self service St.pieter plein op 20 Feb. 2009 21:40

beter iets verder lopen voor een cappucino Na een bezoek aan het St.pieter plein kun je beter niet bij de self service aan de via Consoliazione te eten en te drinken kopen. 1 cappucino en een chocolademelk TIEN euro!!


Restaurant Restro op 20 Feb. 2009 21:36

Voor betaalbaar eten en drinken is er op de via Consolazione nr 2 een uitstekend restaurant naam:Restro. Dit is de straat van het piazza St.Pietro naar Castel St.Angelo.


Metrokaartje afstempelen op 01 Feb. 2009 12:11

Zorg ervoor dat je metrokaartje inderdaad is afgestempeld. Soms weigeren die poortjes dat verwarring geeft met het wel/niet stempelen van je kaartje.Bij mij ging dat fout en er stond een akelig politieagentje die mij zonder pardon 90 euro boete gaf.


Roma pass op 03 Jan. 2009 23:40

Ideaal de Roma pass. Je kan ermee alle rijen voorbij lopen. Gebruik deze pas dus als eerste voor gratis toegang voor het Colloseum en het Palatijn. (geldt als een toegang). Als je met kinderen reist, kunnen deze gratis in de meeste bezienswaardigheden (niet geldig in het Vaticaan). Een Roma pass kopen is voor kinderen niet nodig. Je moet wel aan de hand van je paspoort/rijbewijs aantonen dat je uit de Europese Gemeenschap komt. Bij het Colosseum moesten wij toch voor de kinderen een gratis ticket halen. Wij hoefden hiervoor niet in de lange rij staan maar werden naar een ander balie verwezen. Tip. Koop de Roma pass op de luchthaven.


Slapen bij station termini op 21 Dec. 2008 04:37

Tijdens onze laatste nacht sliepen we met een aantal studenten in open lucht aan station Termini. Er waren wel meer jongeren die daar sliepen. Een van ons, die de slaap niet kon vatten, zag dat een jonge kerel met een mes/schaar (?) de broekzak van onze "buurman" opensneed en er zijn geldbeugel uithaalde. De jongen in kwestie is niet wakker geworden. Tegendat onze vriend doorhad wat er gaande was, was de vogel al gevlogen...


Informeer naar extra kosten bij eten op 11 Dec. 2008 23:26

Hadden redelijk gegeten in een restaurant , 4xmeloen met rauwe ham en 4 x spaghetti. 2 glaasjes rose en 4 biertjes voor 125 € vroegen om specificatie van rekening ,was een foutje in het optellen gemaakt (drank) 8 € en er werdt 10 € in rekening gebracht voor het laken en servetten. vraag er eerst naar of er bijkomende kosten zijn voordat je aan tafel gaat en kijk goed je rekening na.


Lekker en goedkoop eten vlakbij St. Pieter op 29 Sep. 2008 11:34

La Medusa Ristorante vlakbij St. Pieter aan de Via Vespasiano kan je lekker en goedkoop eten. Je kan voor 10 euro een menu krijgen met pizza of spaghetti, een salade, frisdrank, bier of wijn en je krijgt ook nog een lekkere verse fruitsalade als toetje. De bediening was super en het eten heerlijk. Echt een do!


Openbaar vervoer op 15 Jun. 2008 22:05

Let op bij Station Termini. Vaak krijg je hulp aangeboden bij het kopen van kaartjes bij de automaten. Degene die je helpt verwacht hier een (kleine) vergoeding voor. Tickets voor bus zijn eenvoudig te verkrijgen bij kiosken.


Openbaar vervoer op 15 Jun. 2008 22:02

Neem de bus ipv van de metro. Duurt ietsje langer, maar zo zie je veel meer van de stad. Vertel de chauffeur waar je heen wilt en hij geeft je een seintje wanneer je eruit moet. Wij bleven vaak voorin bij de chauffeur staan, waardoor we gezellig (in gebrekkig Engels) konden converseren.


Koffie op 23 May. 2008 13:47

Als je een koffiebar binnenloopt, bestel je meestal eerst aan de kassa, je betaalt en dan krijg je je bonnetje mee. Dat bonnetje geef je af aan de koffiebar en daar drink je dan je koffie. Als je wilt gaan zitten, betaal je meer. Een cafè is supersterk; de helft van een Nederlands expressokopje!


Gepaste kleding op 23 May. 2008 13:44

Let er op dat bij het bezoek aan een kerk, het meestal gebruikelijk is geen blote schouders te hebben. In de St. Pieter ook geen korte broek aan. Vaak hangt er een bordje bij de deur van de kerk.


Fietsen met gids op 26 Apr. 2008 21:59

fietsen met een gids is ideaal. je mag door de wandelgebieden fietsen en kunt de drukke wegen met autoos en scooters mijden. voor 10 euro heb je een fiets voor een hele dag


Boca della veritas op 18 Mar. 2008 17:21

De boca della veritas stamt af uit de 4e eeuw. De legende zegt dat als je je hand in de boca della veritas steekt en je een leugen vertelt, je hand wordt opgegeten.


Fontana di Paola op 14 Mar. 2008 11:11

Mooie fontein waar veel bruidsparen zich laten fotograferen. je hebt hier ook een heel mooi uitzicht over een deel van de stad.


Spaanse trappen op 14 Mar. 2008 11:08

na een lange dag is het heel gezellig om op de Spaanse trappen te zitten. haal een drankje in de supermarkt en ga genieten van alles wat je om je heen ziet.


Topje Sint Pieter op 14 Mar. 2008 10:54

In de Sint Pieterskerk kun je helemaal naar boven. je gaat via smalle trappetjes en scheve muren naar boven. het uitzicht is adembenemend, je kan de hele stad zien. aanrader! (je moet wel zo'n 333 treden naar boven...)


Scooter huren op 14 Mar. 2008 10:52

Rome verkennen op de scooter is geweldig! advies: begin er alleen aan als je heel wat rijervaring hebt met scooters, of liever nog een motorrijbewijs. ze rijden daar als gekken.


Reisgroepen op 14 Mar. 2008 10:51

bij de grote bezienswaardigheden zoals het colloseo en Vaticaanstad, staan veel (amerikaanse) reisgroepen. sluit je aan bij zo'n groep! kost iets meer dan de toegang als je alleen zou gaan, maar je krijgt een rondleiding met uitleg. en als klapper, je hoeft niet in de rij te staan!! dat scheelt al gauw zo'n drie uur wachten!!


Geld in de Trevi fontein gooien op 14 Feb. 2008 15:04

Je geld wordt er gewoon meteen weer uitgeharkt door jongens met magneten aan een lange steel. De politie surveilleert wel om ze te verjagen, maar door de grote menigten hoeven de jongens niet eens op de vlucht, de politie kan ze toch nooit tijdig te pakken krijgen...


Rondhangen in Trastevere op 14 Feb. 2008 15:01

Deze wijk voelde voor ons als het 'echte' Rome. Een wirwar van kleine straatjes waarna je soms ineens op een verrassend gezellig pleintje uitkomt. Er zijn altijd activiteiten gaande en 's avonds kun je er goedkoop en heerlijk eten op de vele terrassen.


Ineke Janssen op 04 Feb. 2008 22:07

Maak van tevoren een plan welk deel van Rome je per dag wil bekijken en houdt rekening met eventuele openingstijden.Zo kan je in een paar dagen toch heel veel zien.Makkelijk is ook een hotel vlakbij station Termini,loop je zo vanuit de trein naar je hotel.


Anoniem op 03 Feb. 2008 21:50

Ik ben verliefd geworden op Rome. Vooral de sfeer is fantastisch. dit maakt al het ander ook prima. Voor het eerst in mijn leven ga ik volgend jaar naar dezelfde bestemming. We zaten overigens in een prachtig appartement met eigen tuin. Nooit meer een hotel in een grote stad.


Michelle op 13 Jan. 2008 20:15

Stappen in Rome (vooral in de zomer!) is ontzettend leuk. Het is heel anders dan je misschien gewend bent in Nederland, want veel van het nachtleven speelt zich buiten af! Vanaf een uur of 9 's avonds begint het nachtleven op de Spaanse trappen, waar mensen uit de hele wereld gaan zitten om lekker te praten en muziek te maken. Aanspraak gegarandeerd! Alcohol mag officieel niet genuttigd worden op de trappen, maar toch hebben veel mensen een fles bij. De politie houdt echter streng toezicht, dus pas op! Wat later op de avond is Campo de'Fiori een optie, maar in de meeste kroegen op dit plein overheersen wel de luidruchtige Amerikaanse studenten, en daar moet je van houden... Leuker is de wijk Trastevere, aan de andere kant van de Tiber. Leuke kroegen, en ook nog eens goedkoper dan in het centrum! Dit is een populaire wijk onder de Italianen zelf. Een tip: eten kan in deze wijk ook hartstikke goedkoop en gezellig!


Openbaar vervoer op 19 Dec. 2007 13:04

Het openbaar vervoer is heel uitgebreid in Rome en berust voornamelijk op vervoer per bus. Verder rijden er trams en metro's. Elke enkele reis met welk vervoersmiddel dan ook kost €1, de zogenaamde BIT (Biglietti Integrati a Tempo) en is 45 min geldig. Bewaar het kaartje goed, er kan naar gevraagd worden bij controle's (welke overigens zelden voorkomen). Het kaartje dient bij het binnengaan te worden afgestempeld. Kijk ook niet vreemd op als wat langer op de bus staat te wachten, er zijn geen vaste bustijden in Rome, er rijden er echter genoeg. De dekking van het OV in Rome is zeer uitgebreid en efficient. Het is zeker een aanrader om gebruik te maken van het OV.


Kaart kopen op 19 Dec. 2007 12:57

Als je naar Rome gaat als tourist, kan je prima volstaan met de kaart die gratis verkrijgbaar is bij de VVV (informazione turistica) en de sponsoren van de kaart (bijv Time Elevator, in een zijstraat van de Via del Corso). Veel straatvenders proberen veel geld te vangen voor dure kaarten, terwijl het gratis alternatief zeer goed is.


Ijs bij Giolliti op 19 Dec. 2007 12:21

Vlak bij het Pantheon ligt de bekendste ijssalon van Rome: Giolitti. Voortreffelijk ijs in duizende smaken en goed geprijsd. Zeker een aanrader.


Vincent op 12 Oct. 2007 16:20

Rome is een plek waar je een keer geweest moet zijn. Mooie bezienswaardigheden. Weliswaar een erg drukke stad (maar dat is logisch) en veel verkopers op straat, maar zodra je hier geen aandacht aan besteed heb je er weinig last van. De Romeinen zijn inderdaad erg arrogant (heb er niet één zien lachen). Bediening in horeca is ronduit slecht. Verder de moeite waard om een keer gezien te hebben


Angelien op 08 Oct. 2007 23:44

In 2006 ben ik er twee dagen geweest. Superleuke en indrukwekkende stad! Voordeel is dat de meeste bezienswaardigheden redelijk dicht bij elkaar in de buurt liggen. Met de metro ben je er zo, maar lopend is het ook prima te doen.


Veel bezienswaardigheden gratis op 07 Oct. 2007 19:25

Veel bezienswaardigheden in Rome zijn tot een bepaald niveau gratis. Zo is de St. Pieter vrije toegang pas als je het museum gedeelte ingaat betaal je. Hetzelfde geldt voor het Forum Romanum beneden vrij te bezichtigen wil je naar de Tempel van Apollo op het hoger gelegen gedeelte dan moet je betalen. Ook kun je de trappen Monument van Victor Emanuel II helemaal op en het museum binnen bekijken alleen als je op het dak van een nog beter uitzicht wil genieten betaal je een kaartje voor de lift. Zo kun je veel zien voor weinig en pas als het je echt interesseert meer gaan bekijken.


Thamar op 07 Oct. 2007 19:04

Rome is een geweldige stad om jezelf lekker in te laten verdwalen probeer geen kaart of boekje aan te houden kijk waar je uitkomt het is een groot museum geniet van je dag(en), je kunt het toch niet allemaal zien. Het eten is er perfect zoals overal in italië zoalang je maar gaat waar de romeinen eten.


Fam Musters op 06 Oct. 2007 09:59

Net terug uit Rome geweldige stad, gezellig druk aardige mensen, duur??? voor ons viel het mee. Hebben bij vacance soleil net even buiten rome een sta-caravan geboekt, en met de bus en metro binnen een half uur was je bij bezienswaardigheden. openbaar vervoer is perfect en overzichtelijk geregeld. Tickets bij Ryan-air geboekt zaten we met zijn tweetjes sta-caravan en vliegtickets voor 5 dagen voor 350,00 euros.


Op de foto gaan met zo\'n mannetje in Romeinse kledij op 04 Oct. 2007 22:54

Ga niet op de foto met zo'n mannetje in Romeinse kledij bij het Colosseum. Ze gaan namelijk maar wat graag met je op de foto en wanneer de foto eenmaal gemaakt is, vragen ze een hoop centjes voor het poseren met jou op de foto en dat terwijl die foto met je eigen toestel gemaakt is. Niet doen dus!


Roma pas colosseum op 26 Sep. 2007 17:16

Als je in bezit bent van de Roma Pas zie vorige was er bij het Colosseum een aparte rij (links) voor toegang en hoef je niet in de lange rij wachtenden aan te sluiten.


Duur ijsje op 26 Sep. 2007 17:11

Bestel geen ijsje bij Roma Antica aan de Via Propaganda 26/b. Je wordt ontzettend opgelicht als je niet op let. Bestelden daar 2 ijsjes, een in een kartonnen kuipje met 2 bolletjes ijs en een hoorntje, wat zeer overdreven werd aangemaakt met allerlei toeters en bellen, wat wij helemaal niet beteld hadden, samen voor de prijs van € 34,50, daar dus geen ijsje kopen.


Roma Pas op 26 Sep. 2007 17:06

Als je Rome bezoekt kun bij station Termini perron 24 spoor 4 aan de voorkant( tickets, biglietera) de Roma pas bestellen, 3 dagen gratis vervoer en 2 musea gratis voor € 20,- en de rest van de aangesloten musea korting voor die 3 dagen.


Stadhuis op capitolijnse heuvel op 26 Sep. 2007 14:07

Wanneer je vanuit het Forum Romanum, (het oude, opgegraven stadscentrum) uit de richting van Piazza Venetia komende, de Capitolijnse heuvel oploopt (Il Capadoglio, waar het woord Capitool van afstamt) kom je langs het Stadhuis. Voor de trap van het Stadhuis staat een koperen beeldje van de Wolf die Romulus en Remus voedt, het Stadhuis is vrij toegankelijk en binnen kun je de fundering bekijken van de Marmetijnse gevangenis waarop het Stadhuis is gebouwd.


Trevi Fontijn op 26 Sep. 2007 13:58

Wanneer je bij de Trevi Fontijn bent is het "gebruik" om een munt bijvoorbeeld een één Euro munt, staande met je rug naar de fontijn met je linkerhand over je rechterschouder te gooien. "Men" zrgt dat je dan éénmaal terug zal keren in Rome.


Rene op 20 Sep. 2007 14:06

Rome is tot op heden de mooiste stad die ik heb gezien. Wat een cultuur, zowel romeins als middeleeuws. Bovendien is de stad gezellig, overzichtelijk en het is eten is subliem.


Daan op 03 Sep. 2007 16:10

Wij zijn 3 dagen in Rome geweest. Echt een super stad. Fantastische bezienswaardigheden en een heerlijke sfeer. Koop een Metro en bus kaart en je komt bijna overal, de rest loop je en anders pak je de taxi. Wat je niet mag missen naast de bekende bezienswaardigheden is de wijk Trastevere, De Jordaan van Rome. Fantastisch om hier rond te lopen en heerlijk een terrasje pakken en wat eten voor een prima prijs.


Agnes de Grunt op 30 Jun. 2007 17:05

We zijn een week in Rome geweest. Een fantastische ervaring. We hebben geslapen in een bed en breakfast hotel, dichtbij Termini station. Van daaruit was het prima te doen om Rome in te gaan, met de bus en te voet.Het bed en breakfast hotel was redelijk geprijsd.Rond Termini station zijn ook prima eetgelegenheden. Ook alle bekende winkels zijn op loopafstand. Rome is een stad om vaker te doen.


Silvia op 25 Jun. 2007 20:08

De wijk Trastavere is erg gezellig om 's avonds te gaan eten. Kleine sfeervolle straatjes vol terrasjes en heerlijk, betaalbaar eten tussen de Italianen!


Herman op 11 Jun. 2007 21:02

Veel goedkope mogelijkheden om naar Rome te vliegen met de bekende prijsvechters, maar prijzen van hotelkamers zijn relatief hoog.


Plaats tip


Weer in Rome

vrij zonnig
10 °C

vrij zonnig

Nuttige info

Ligt in Italië
De euro
Geen tijdsverschil
±2 uur vliegen

San Giovanni in Laterano Basiliek

» meer bezienswaardigheden