Deze website is te koop, mail voor info naar [email protected]

Tips Sevilla

Flamenco tip op 09 Mar. 2014 15:26

Als je echt goede en betaalbare flamenco wilt zien ga dan naar la casa de memoria, in de cuna straa


Flamenco en gitaar op 27 Jul. 2013 18:06

Ga beslist naar casa de la guitarra. Klein podium, grootse performance. Absolute aanrader voor zang, gitaar en dans.


Steek de brug over op 22 Jun. 2012 22:35

Als je alle bezienswaardigheden van Sevilla hebt bekeken, steek dan eens de brug over. Aan de overkant vind je aan de rivier heel veel restaurants waar je op het terras heerlijk kunt eten. Een stuk rustiger dan in het toeristische gedeelte. Veel goedkoper en nauwelijks toeristen. Alhoewel... Wij waren er op een zondag. En qua Spanjekenner had ik dit kunnen weten. Na 20 minuten rust, kwamen er drie spaanse families (incl. kinderen) binnen. De rust was dus snel over. Chaotische toestanden, maar ja...Je bent in Spanje! Heerlijk!!


Utvalbasis Cordoba op 18 Apr. 2009 15:25

Vanuit Sevilla station Santa Justa kan men de hogesnelheidstrein nemen (AVE of Avant)naar de stad Cordoba , reistijd circa 45 min. Een bezoek aan deze stad is absoluut de moeite waard.Vooral een bezoek aan de Mezquitta is een echte aanrader. Treintickets te koop op Santa Justa en zijn niet duur. AVE is een aparte maatschappij en Avant hoort bij Renfe( Nationale spoorwegen). Je kan niet in een verkeerde trein stappen want je moet inchecken voor de hogesnelheidstreinen.


Uitgaan in nette kleren op 19 Dec. 2008 15:57

Nette kleren dragen tijdens uitgaan. Als je naar een discotheek wilt gaan is het verstandig om een nette blouse te dragen en leren schoenen voor de heren. Ook de dames horen er formeel uit te zien. Als je dat niet doet heb je kans dat je voor de mooiste discotheken wordt gewijgerd!


Plaza de espana op 28 Apr. 2008 14:55

Bezoek zeker deze prachtige plaza. Gebouw in een halve boog, immens groot en iedere grote stad van Spanje heeft er zijn eigen historisch gericht mozaik prieeltje, moeilijk te beschrijven ge moet het gezien hebben, overal bruggetjes ook (Venetie) zo schoon !Wij hebben het de laatste dag van ons bezoek bezocht op aanraden van een Sevillaan. Een aanrader beslist. Dat we zo'n pracht zouden gemist hebben .....


Kleding. op 22 Apr. 2008 10:26

Het wordt absoluut niet op prijs gesteld als heren in korte broek verschijnen in restaurants.


Saskia op 14 Mar. 2008 16:36

Sevilla is in 1 woord geweldig. Het is zo'n diverse stad, je kunt er zoveel verschillende dingen doen en beleven, makkelijk de drukte ontvluchten, of er juist helemaal in opgaan. Ga zeker alle attracties af Tip ga eerst naar de cathedraal en pas daarna naar het alcazar, anders maakt de cathedraal te weinig indruk terwijl deze ook echt bijzonder is! Ga ook zeker naar het plaza d'espagna, en het park En daarnaast, vooral veel tapas eten! en op terrasjes zitten, dat kan namelijk het hele jaar door! Ben er al een aantal keer geweest, en ga zeker nog terug (en sevilla is voor mij de enige plek in europa waarbij ik die behoefte heb!)


Bouwens Nancy op 14 Nov. 2007 08:01

Een prachtige stad,gezellige sfeer en kei veel leuke nauwe straatjes. Plaza de torres is echt de moeite waard ! de kathedraal is prachtig en Alcazar moet je echt gezien hebben. Kort gezegd, Sevilla moet je echt doen !


Siesta op 09 Aug. 2007 20:56

Houd rekening met de siesta. In Sevilla doet, meer dan elders in Spanje, vrijwel iedereen er aan mee. Dat betekent dat de winkels tussen pakweg 14.00 en 17.00 uur gesloten zijn. Verder kun je pas laat op de avond in restaurants terecht. Wil je niet alleen zitten? Ga dan pas vanaf een uurtje of 21.00 eten. Vanaf 22.00 uur komt de boel echt goed op gang.


Waar moet je naartoe voor flamenco? op 09 Aug. 2007 19:39

Door heel Sevilla vind je plekken waar je naar flamenco kunt kijken en luisteren. Maar waar moet je naartoe? Interessante opies zijn: Los Gallos aan het Plaza de Santa Cruz. Dit is de bekendste en ook een historische plek voor flamenco. Een kaartje kost 27 euro. Net zo goed, maar goedkoper is het La Casa de la Memoria aan de Calle Ximénez de Enciso. De kosten: 13 euro. Ook leuk en gratis: La Carboneria aan de Calle Levies.


Plaats tip


Weer in Sevilla

vrij veel bewolking
12 °C

vrij veel bewolking

Nuttige info

Ligt in Spanje
De euro
Geen tijdsverschil
±3 uur vliegen

La Giralda

» meer bezienswaardigheden