New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Tips Venetië

Trattoria alla maddalena op 17 Sep. 2013 07:57

Als je buiten aan een tafeltje bij Trattoria alla Maddalena wilt eten hou er dan rekening mee dat je een extra bedrag op je rekening komt te staan. Wij vroegen waar dit bedrag voor was: omdat we BUITEN zaten..... dus ik zou een ander restaurantje kiezen want dit hebben we verder niet meer meegemaakt!!


Maskers en glas op 14 Apr. 2013 18:28

veel maskers en glas komen tegenwoordig uit China, betaal liever iets meer en koop de Italiaanse


Watertaxi op 27 Sep. 2012 19:01

Je kunt beter met een waterBUS dan met een waterTAXI gaan, want een watertaxi is veel duurder. Hij is wel sneller, maar met een waterbus verplaats je je ook heel snel door de stad.


Gondel op 30 Jan. 2012 19:01

Wij hebben ook gevaren in een gondel, wij waren 60 euro kwijt voor 5 personen, half uur varen ong. Het waren trouwens vaste prijzen, geldt dus ook voor 2 personen. Maar als ik nu aan Venetië denk, denk ik vooral aan de gondelvaart. Zo rustig als het toen op het water was, koel en dat op een drukke warme dag in juli. Heerlijk, echt een aanrader


Laarzen op 25 Oct. 2009 14:52

Als je buiten het hoogseizoen naar Venetie gaat, neem dan laarzen mee! Er is dan namelijk kans op hoog water; heel mooi, maar wel fijn om dan laarzen aan te hebben ivm ondergelopen straten!


Rondvaart op 25 Oct. 2009 02:20

Wil je niet gaan gondelen maar wel gaan varen.Neem dan lijn 1 dan kom je ook bijna overal met de boot.Onder andere onderdoor de Rialtobrug.


Cappuccino op 18 Jul. 2008 14:07

Geen cappuccino bestellen op het San Marco Plein, deze kost ongeveer 11 euro...Maar dan heb je wel een echte Melange de cappuccino :-)


Gondel op 19 Mar. 2008 14:46

kijk als je met een gondel wilt varen altijd goed naar de prijs. neem bijvoorbeeld een bootje dat niet aan een beroemd plein ligt. dat is een stuk goedkoper. met 4 mensen op het San Marcoplein zit je al snel op 100 euro


Vervoer vanuit de parkeergarage op 29 Jan. 2008 19:44

Indien je met de auto komt naar Venetie dien je die in een parkeergarage te zetten. Hier wordt je aangesproken door heren die een rechtstreekse bootverbinding aanbieden naar het St.Marco plein. Je betaald hier een vermogen voor terwijl op de kade bij de parkeergarage de taxiboot via tussenstops ook naar het plein vaart voor een paar euro, dan heb je meteen een Rondvaart! Niet intrappen dus!!


Masker op 21 Aug. 2007 11:16

Leuk voor jezelf of voor de thuisblijvers: Neem een masker mee als souvenir! Venetië staat bekend om zijn gemaskerde carnaval. Let wel op.. kijk goed rond voor je er ééntje aanschaft.. er is veel verschil in prijs. Maar ze zijn stuk voor stuk erg mooi!


Gondel rondvaart op 21 Aug. 2007 11:12

Wat je écht een keer moet doen in Venetië is een Rondvaart in een gondel. Je ziet niet alleen de stad vanuit een uniek perspectief, maar het is ook een ervaring om de gondelier aan het werk te zien.. heel knap hoe deze mensen een gondel door de smalste steegjes kunnen manouvreren!


Anja op 27 Jul. 2007 14:32

Wij waren vorige week in Venetië. We hebben bewondering voor de mensen die dagelijks in de weer zijn met hun "karretjes" om de winkels, restaurant etc. te bevoorraden. Het is zwaar werk in de kleine, sfeervolle straatjes van deze romantische stad.


Ilona op 23 Jun. 2007 10:05

Ondanks de vele toeristen is dit echt een mooie stad. Koop een 3 daags ticket voor onbeperkt gebruik van de boot. Dan zie je de gebouwen vanaf het water en je kunt om de hele stad heen varen. Een aanrader is ook de wijk Cannaregio. Het is hier heerlijk rustig en mooi. Toen ik in de buurt kwam van de winkelstraat zag ik pas de eerste toerist. En dat is onbegrijpelijk wat in deze wijk vind je de enige brug met drie bogen en de enige brug zonder leuning!


Plaats tip


Weer in Venetië

vrij zonnig
4 °C

vrij zonnig

Nuttige info

Ligt in Italië
De euro
Geen tijdsverschil
±2 uur vliegen

Basiliek van San Marco

» meer bezienswaardigheden