Archivo General de Indias

Een museum met duizenden documenten en kaarten van de Nieuwe Wereld, oftewel, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Gelegen aan de Avenida de la Constitución. In het Archivo de Indias kom je onder meer documenten tegen van ontdekkingreizigers als Hernán Cortés en Francisco Pizarro. Het Archivo de Indias werd in 1785 opgericht. Dit gebeurde op initiatief van Carlos III, de toenmalige koning van Spanje. Het Archivo de Indias is gevestigd in een statig gebouw uit de zestiende eeuw. Tegenwoordig biedt het ook onderdak aan een centrum dat onderzoek doet naar de geschiedenis van de Amerika’s. Het Archivo de Indias werd in 1987 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De bezienswaardigheden Catedral de Santa Maria de la Sede en het Alcázar staan ook op de lijst van UNESCO. 


Tips

Citytripper op 01 Jan. 2012 22:34

We zijn slechts een klein halfuurtje binnen geweest, van het historische archief hebben we niets gezien, ook niet achter glas.Het is een heel groot gebouw maar we konden er niet echt "in" lopen. Er was ook geen tijdelijke expositie. Misschien hebben we de routing gemist? Wellicht zie je bij een rondleiding meer, maar dat hebben we niet gedaan (want in het Spaans). Misschien ook in andere talen als er meer toeristen zijn. Wij waren er in december, vlak na kerst, niet druk. We hebben ons beperkt tot de korte film (met Engelse ondertiteling)in een zaaltje. Daarin wel veel informatie over het historische belang van dit gebouw en van de stad Sevilla, daar wordt je toch een stuk wijzer van. Dat was prettig. Toen weer naar buiten, entree is gratis, dus niks te klagen.


Narnia op 08 Jan. 2010 10:30

Prachtig gebouw, er was een tentoonstelling over de piraterij in het Latijns-Amerikaans gebied en heel veel over de veroveringen van Spanje. Heel mooie oude landkaarten! Ook aandacht voor de tachtigjarige oorlog (die voor Spanje slechts dertig jaar duurde)en zelfs een hoekje over Piet Heijn die de Spaanse Armada heeft verslagen. Heel leuk: het refrein van liedje is vertaald in het Spaans!! Dankzij een redelijke kennis van Spaans kon ik veel teksten begrijpen.


Joanna op 28 Apr. 2008 14:38

tegenvaller... wel mooi gebouw (géén foto's !) maar allemaal paperassen achter glas, en overal een bewaker in je nek historisch wel héél belangrijk, voor mij als bezoeker minder.


Amy op 24 Dec. 2007 16:43

Het gebouw is mooi, maar de tentoonstelling en vaste presentatie vielen tegen. Nergens informatie in het Engels, dus best lastig als je Spaans niet zo goed is :-). Daarentegen is de toegang gratis.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Wenen