Dit domein staat te koop. Interesse? Stuur een e-mail naar dmitar@rebelinternet.eu. Wees snel, we verkopen op korte termijn.

Brandenburger Tor

De enige stadspoort van Berlijn die nog overeind staat. Gelegen op het Pariser Platz en aan het einde van Unter den Linden. De poort werd gebouwd in 1788. De Brandenburger Tor bestaat uit een zuilengalerij van 26 meter hoog en 66 meter breed. Op de zuilengalerij staat een strijdwagen met 2 wielen en 4 paarden. In de strijdwagen zetelt Victoria, de Griekse Godin van de overwinning. Het beeld dat je vandaag de dag ziet, is trouwens een kopie. Het originele beeld ging verloren in de Tweede Wereldoorlog. De Brandenburger Tor is ook een monument van deling en hereniging. In 1961 namelijk werd er bij de Brandenburger Tor begonnen met de bouw van de Muur. Later, in 1989, was het ook de plek waar de Muur voor het eerst viel.

 


Tips

Jan van den Berg Gouda op 10 Nov. 2012 17:51

Wat een stad! Ik ben er helemaal verliefd op geworden. Bus en metro goed geregeld. Er is zoveel te zien. Ik kom zeker weer terug. Bravo Berlijn


Janet Hoeksema op 25 Jul. 2012 20:11

Heb geen moment gedacht aan het feit dat het een kopie betrof. Prachtige poort met mooi plein er achter. Zittend op een bankje mooie foto's geknipt, terwijl ik onder mijn voeten de metro hoorde voorbij razen.


Divemaster010 op 24 Oct. 2011 20:22

Brandenburger Tor bezichtigd op 22 Oktober 2011. Ben in de avond geweest rond 23:00 uur. Het was goed weer, wel koud maar helder. Daardoor enorm veel mensen. Hoop mensen hadden hun statief zich en spiegelreflex camera meegenomen. In ieder geval stonden honderden mensen foto's te schieten. Dat zegt iets. Het weer maakt het wel. Fotografisch zeer interessant !


Tonny op 27 Feb. 2010 23:01

Berlijn, een geweldige stad, als je van cultuur houdt. En deze stadspoort hoort daar zeker bij. Zeer mooi.


Draadjuh op 02 Dec. 2009 00:10

Erg indrukwekkend en niks aan toe te voegen. De Brandenburger Tor is recent helemaal schoongemaakt met een speciale lasertechniek en ziet er helemaal als nieuw uit.


Frank op 03 Sep. 2009 21:07

wat valt hier nog verder om te vermelden iedere toerist zal dit bezoeken, en moet je ook doen, alleen wat er omheen te doen is al de moeite waard, ligt mooi centraal bij andere bezienswaardigheden


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Wenen