Casa de Pilatos

Eén van de mooiste paleizen van Sevilla. Gelegen aan het Plaza de Pilatos. Gebouwd in de zestiende eeuw. Dit gebeurde in twee bouwstijlen: de (christelijke) renaissancestijl en de (islamitische) mudéjar-stijl. Met de mudéjar worden de Moren bedoeld die, na de nederlaag tegen de katholieken (in 1248), in Sevilla bleven wonen. In het Casa Pilatos, dat twee verdiepingen telt, vind je dus een mix terug van twee bouwstijlen. Je ziet er een mooie binnenplaats met diverse fonteinen en Romeinse borstbeelden. Ook de moeite: de paleistuinen van Casa de Pilatos. 


Tips

Joanna op 28 Apr. 2008 14:34

Eerst wilden we dit overslaan......gelukkig niet gedaan Zo mooi ! mooie mozaikmuren ,mooie tuin, prachtige architectuur, luxe in de tijd terug.....een must !


M Jongkind op 18 Mar. 2008 14:38

De tuinen stonden in de bloei en het rook heerlijk. Prachtige oleander en sinaasappelbloesem. De rondleiding duurt een half uurtje en wat bijzonder is: er zijn geen afzettingen waarachter je moet blijven staan tijdens de uitleg in een zaal(tje) maar je sta op een tapijtloper.


Amy op 24 Dec. 2007 16:45

Zeer boeiend om hier een rondleiding te volgen (zowel in het Engels als in het Spaans). Alleen met een rondleiding zie je ook de bovenverdieping. De "paleistuinen" zijn niet heel bijzonder.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Wenen