New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Joods Museum

Een museum over de Joodse geschiedenis en cultuur. Gelegen aan de Lindenstrasse. Het museum wil mensen aanzetten om na te denken over antisemitisme en jodenvervolging, in de hoop beide zaken uit te bannen. Er zijn onder meer foto's en video's te zien. Het museum werd in 2001 geopend. Het museumgebouw werd ontworpen door de wereldberoemde, Amerikaanse architect Daniel Libeskind (onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van de Freedom Tower, het nieuwe World Trade Center in New York). De ouders van Libeskind overleefden de holocaust. Het pand zou zijn vormgegeven als een gebroken Davidsster. Overigens moet het Joods Museum niet verward worden met de Holocaust-Mahnmal. Het zijn 2 aparte bezienswaardigheden.


Tips

Jos op 11 May. 2015 14:14

Vond het museum zeer tegenvallen. Door de architectuur van het gebouw is het tevens erg onoverzichtelijk. Op de begane grond zijn de vitrines in de muur te klein en zal je al snel merken dat je moeite krijgt de tekst te lezen als je met 2 personen tegelijk voor de vitrine staat. Ben je geïnteresseerd in de Joodse cultuur dan zou ik dit museum zeker aandoen, ben je met name geïnteresseerd over de Holocaust dan zal je hier niet heel veel informatie vinden. Daarvoor moet je met name bij het documentatiecentrum onder het Holocaust-Mahnmal zijn (erg indrukwekkend).


Adolf op 20 Aug. 2014 09:30

Erg leuk om te zien. roept oude herinneringen op


De Rave op 12 Jun. 2013 20:12

Het bijzondere gebouw, is prachtig ontworpen, je voelt de sfeer van de oorlog in de ruimtes. De schetsen en de architectuur super. Er is veel meer over de joden te zien dan alleen van de 2e wereldoorlogi, te veel informatie en geschiedenis om even in een paar uurtjes te bekijken. Was voor mij minder interessant, dus dat maar overgeslagen. Echter had het zeker niet willen missen.


Janet Hoeksema op 25 Jul. 2012 20:08

Ik had een andere voorstelling van het museum maar het was geschiedenis en cultuur in een prachtig gebouw. Kippenvelmoment heb ik geen 1x gehad, volgens het gidsboekje zouden we dat moeten krijgen. Hiervoor was er toch te weinig info over de Holocaust. We vonden 5 euro een sobere prijs voor een sobere expositie. Hadden er iets meer van verwacht.


Divemaster010 op 24 Oct. 2011 21:14

Ben op 22 Oktober 2011 naar het Joodse Museum geweest. Had meer een soort Westerbork voorgesteld qua bezienswaardigheden. Het was groot. Je kan er uren in rondlopen. Ben je echt iemand die meer van Joodse geschiedenis wilt weten, dan ben je hier wel op je plaats. Houd er dan rekening mee dat je er een dag in kan vertoeven. Ik vond het erg veel.


Leslie op 18 Apr. 2010 22:21

De tentoonstelling is overweldigend, maar te groot om het in één keer te kunnen bekijken.Ik vond de architectuur, de lichtinval van dit gebouw heel bijzonder. 'k Ga er beslist nog een keer heen!! Er is nog zoveel te zien.


Marie-Antoinette op 07 Sep. 2009 15:47

Wat een verademing om eens in een Joods Museum rond te lopen en iets te horen en zien over de geschiedenis van dit volk in Duitsland vanaf het jaar 1000, waar dus niet meteen en door het hele museum heen de link gelegd wordt met de tweede wereldoorlog en het Joodse volk. Het personeel heel correct, goed herkenbaar en altijd bereid om nadere informatie te verstrekken. zeer indrukwekkend en dat voor 5 euro.


Frank op 03 Sep. 2009 21:00

Wat een tijdverspilling zeg, eerst erg lang lopen vanaf de metro, daarna naar binnen, wel mooie architectuur, maar het personeel vond ik erg onvriendelijk, en er staat veel oud spul in een nieuwe omgeving, maar heel weinig van de 2e wereldoorlog


Theo op 28 Jun. 2009 12:26

overweldigend , vooral de tentoonstelling op de 1 verdieping over hoe het toeging in WO2.( koste wel extra Euri's) Een aanrader als je niet te snel van je stuk gebracht wordt. Je kan er een hele dag verdwalen, al wordt je er niet vrolijker van. Het is niks voor kleine kinderen en als je denkt een vrolijk dagje uit te gaan. Indrukwekkend.


Calijn op 26 Apr. 2009 14:23

Dit is niet een museum voor iedereen. Heel groot, heel veel informatie, je kunt erin verzuipen. In het begin dacht ik, wat saai, maar naarmate de tentoonstelling doorgaat, wordt het interessanter. vooral op de benedenverdieping vond ik het heel bijzonder. Voorbeeld: in een hoekje staat een tafel met knoppen en een koptelefoon. Op een bord voor je staan stellingen of meningen die je in de jaren 30 zou kunnen horen. Via de koptelefoon krijg je dan vervolgens de voor- en tegenstanders te horen. Heel eng om serieuze politici te horen beweren dat joden gevaarlijk zijn voor de economie. Het gaf mij voor het eerst een inzicht in hoe langzaam maar zeker de hetze tegen dit volk werd opgezet. Advies: ga in de ochtend, trek er minimaal 3 tot 4 uur voor uit en trek goede wandelschoenen aan. En laat je ook informeren over het bijzondere gebouw, want ook dat verdient de aandacht!


Marieke op 28 Dec. 2008 14:45

Nog nooit zo'n saai museum gezien!


Rhona op 26 Nov. 2008 12:43

Zeer positief! echt een prachtig gebouw! het is de architect erg goed gelukt om het gevoel weer te geven. zeer uitgebreide collectie, maar voor al het gebouw is zeer interessant!


Jan van brummen op 16 Oct. 2008 16:26

Zeer indrukwekkend - het beroerde mij Zowel de binnen als de buitenkant Bereid je thuis goed voor - verzamel informatie Probeer je eigen te maken met een van de personage`s


Catharina op 22 Aug. 2008 16:24

De beteknisvolle keuzes binnen de moderne architectuur van dit unieke gebouw vonden wij heel bijzonder.De tentoonstelling hebben wij als erg indrukwekkend ervaren.


Joyce kern op 11 Aug. 2008 10:47

Erg teleurstellend, het geld zeker niet waard, buitenkant is meer indrukwekkend dan de tentoonstelling.


Alice op 17 Jul. 2008 21:08

Wij vonden het een beetje tegenvallen. Ik vond het het geld niet waard.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Wenen