New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Museumeiland

Een eiland vol met topmusea. Gelegen in de rivier de Spree. Het topmuseum van het Museumeiland is het Pergamon Museum. Ook populair is de Egyptische afdeling van het Altes Museum. Andere musea op het Museumeiland zijn de Alte Nationalgalerie (schilderijen en beeldhouwwerken uit de negentiende eeuw) en het Bode Museum (onder meer beeldhouwwerken, Byzantijnse kunst en munten). Het Neues Museum is wegens verbouwingen tot en met 2009 gesloten. Na het Neues museum gaan het Pergamon Museum en het Altes Museum op de schop. De Alte Nationalgalerie en het Bode Museum werden al eerder opgeknapt. Het Museumeiland werd in 1999 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

 

 

 

 

 

 


Tips

Bart op 12 Dec. 2007 16:04

stel je voor samen met 3 kinderen (9-12-15 jaar) een dag op het museuminsel, en toch geen gezeur. dat bewijst dat musea aflopen niet noodzakelijk saai moet zijn voor kids. vooral de middelste was volledig in de ban. op zondag is er in de buurt ook nog een leuk 'artistiek' marktje. tracht wel op je tickets op voorhand te bemachtigen. anders moet je, vooral bij pergamon, heel lang aanschuiven. klein minpuntje : de digitale gids spreekt heel veel talen, maar geen nederlands.


Joost op 04 Oct. 2007 17:56

Prachtig gerestaureerde klassieke gebouwen op een schiereilandje in de Spree, hier proef je het klassieke berlijn. Je kunt hier lekker rondwandelen of een museum bezoeken. Nog goed is de turbulente geschiedenis van de stad te zien aan de stenen van de gebouwen; vol met kogelgaten of gerestaureerd met een andere steenkleur. Grote aanrader!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Wenen