New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Potsdamer Platz

Een druk verkeersplein. Gelegen op de plaats waar eens de Muur stond. De Muur werd namelijk recht over de Potsdamer Platz aangelegd. De Potsdamer Platz kent een roerige historie. Voor de Tweede Wereldoorlog was het een levendig plein, na de oorlog lag het helemaal in puin. En toen werd dus, in 1961, de Muur recht over het plein aangelegd. Na de val van de Muur, in 1989, werd de Potsdamer Platz de grootste bouwput van Europa. Vandaag de dag staan er veel nieuwe en moderne gebouwen. Voorbeelden hiervan zijn het Daimler-Chrysler Quartier, het Sony-Center en de BahnTower. In het laatste gebouw vind je het hoofdkantoor van de Deutsche Bahn, de Duitse spoorwegen. 


Tips

Tonny op 27 Feb. 2010 22:48

Sfeervol en erg leuk om een keer gezien te hebben. Ook leuke eetgelegenheden daar en voor ieders portemonnee.


Frank op 03 Sep. 2009 21:03

Zeker de moeite waard, wat een bouwwerk is dit geweest, is mooi ook 's avonds met de kleuren verlichting, let op het terras is niet echt goedkoop, het 3D Imax was er mooi om te zien elk uur een voorstelling


Erwin op 03 Sep. 2007 15:19

Vlakbij het Sony Center is een Legoland Discovery Center (leuk voor de kids :)) (www.legolanddiscoverycentre.com) Ook zit er een IMAX bioscoop en een aantal moderne shops van bijv. Sony en Volkswagen. Verder kan je super lekker eten bij Solar naast/onder het IMAX


Simone op 22 Jul. 2007 11:03

Vlakbij de Potsdamer Platz ligt de Arkaden, Een groot winkelcentrum. Boven moet je zeker ijs gaan eten, dat is echt heerlijk daar. In 'De Kelder' vind je allemaal eetgelegenheden, zoals sushi en broodjes.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Wenen