New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Unter den Linden

De voormalige hoofdstraat van Oost-Berlijn. Gelegen - grofweg - tussen de Brandenburger Tor en Alexanderplatz. Vroeger was Unter den Linden de praalweg van de Pruisische koningen en Duitse keizers. Later werd het dé straat van het communistische Oost-Duitsland. Unter den Linden is in vele liederen bezongen. De lindebomen staan er trouwens niet meer. Langs Unter den Linden vind je beroemde gebouwen, zoals de Berlijnse Staatsopera en het paleis van keizer Wilhelm I (1797-1888). Overigens groette Wilhelm I zijn onderdanen vanuit de ramen van zijn paleis.

 


Tips

Draadjuh op 02 Dec. 2009 00:21

Berlijn is een stad met een ziel! Geweldig, indrukwekkend, groot en toch ook weer relatief rustig. Kom er zeker nog eens terug. Unter den Linden was ook prachtig versierd met kerstverlichting. Daar hebben 4 mensen drie weken lang aan gewerkt! Ben blij dat ik dit heb mogen zien!


Ineke op 04 Nov. 2009 08:07

We zijn er maar 3 volle dagen geweest, maar komen zeker nog terug We hebben heel veel gezien, maar nog lang niet alles Het oost en west verschil is niet zo duidelijk meer , maar was toch wel indrukwekkend. Openbaar vervoer is geweldig kunnen ze hier nog wat van leren. ECHT EEN SUPER STAD


Poettie op 13 Feb. 2009 09:10

het was er te druk. ik was mn kind kwijtgeraakt. oke doei


Alice op 17 Jul. 2008 21:27

Een erg mooie brede straat eigenlijk laan. Geweldig en schoon!


Cornelissens Hguette op 06 Jul. 2007 08:33

Een bijtengewone stad!Daar mijn dochter er al 7 jaar woont kan ik wel zeggen dat je steeds voor nieuwe verrassingen komt te staan. Oud en nieuw gaan er hand in hand .Verleden en heden geven elkaar de hand.Ook de 2 dierentuinen die Berlijn rijk zijn verdienen het vernoemd te worden.Zowel fauna als flora zijn er fantastisch. In één zin:iedereen vind er wel iets dat een reis naar Berlijn interessant maakt:Geschiedenis,mderne architectuur,museums,enz.enz.Eens men er geweest is ,komt men er terug,dat geef ik je op een blaadje! Berlijn een stad voor groot en klein!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Wenen