Tips Wenen

Voordelige vluchten op 23 Sep. 2012 12:43

Naast Germanwings kan men ook voordelig met airberlin vanaf Düsseldorf naar Wenen. Groot voordeel is de frequentie!


Cornelis op 13 Nov. 2011 11:23

Leuke, mooie stad. Loop ook ons binnen bij cafè Central en cafè Sperl. En voor een Wiener schnitzel moet je bij Figl Müller in de Bäckerstrasse 6 zijn. Koop bij aankomst een Wien Karte. Voor o.a 72 uur openbaar vervoer gebruik.


Koffie drinken op 16 Nov. 2008 12:16

Wanneer je vele soorten koffie houdt, dan kun je in Wenen terecht. Maar, wanneer je je hier niet scheel aan wilt betalen kun je beter even doorrijden naar Slovenie. De koffie(s)zijn minstens zo lekker en vijf keer goedkoper.


Shopping City Süd op 30 Oct. 2008 15:30

Houd je van winkelen en heb je het centrum van Wenen wel gezien, ga dan eens naar het SCS (Shopping City Süd). Dit is een enorm winkelcentrum net ten zuiden van Wenen. Naast het winkelcentrum heb je hier ook een grote Mediamarkt, Conrad, Ikea etc..


Stift bezoeken op 30 Oct. 2008 15:25

Als je met de auto bent bezoek dan ook eens stift Gottweig. Het is een Barok Klooster, prachtig ingericht en met een mooie kerk. Je kan ook Stift Melk bezoeken welke vooral een mooie bibliotheek en buitenkant heeft. Binnen is deze minder interessant.


Cameratas naar Schonnbrunn op 30 Oct. 2008 15:12

Ben jij ook iemand die graag veel foto's maakt op vakantie? Heb je ook een rugtas waar je cameraspullen inzitten? Neem deze dan niet mee naar Schonbrunn. Ga een dagje buiten foto's maken, maar ga een andere keer naar binnen als je je rugtas niet bij je hebt. Binnen foto maken is niet toegestaan en je moet je cameratas achterlaten bij de garderobe.


Bezoek Schonbrunn op 30 Oct. 2008 15:07

Schonbrunn is een prachtig paleis dat je niet mag missen als je naar Wenen gaat. De buitenkant en de tuinen zijn prachtig, maar je moet ook zeker de binnenkant bezichtigen. Koop vooraf een kaartje online, dan hoef je niet in de lange rij te gaan staan om een kaartje te kopen.


Openbaar vervoer kaart op 30 Oct. 2008 15:01

Als je een week naar Wenen gaat kan je een weekkaart kopen voor al het openbaar vervoer. Deze kaarten worden per regio verkocht uit de kaart automaten op het station. Ze kosten voor de regio Wenen rond de 17 euro.


Natuur historisch museum op 15 Oct. 2008 11:34

Een enorm museum in een historisch gebouw, dat alleen al de moeite waard is om te bekijken. Er zijn veel zalen met allerlei minneralen, meteorieten, dieren etc. Een hele dag breng je hier gemakkelijk door. Soms zelfs teveel om te bekijken.


Haus der Musik op 03 Aug. 2008 17:10

Voor wie van (klassieke) muziek houdt, is het Haus der Musik aan de Seilerstätte, Karlsplatz, verrassend en zeer de moeite waard om te bezoeken. Alles over de bekende componisten zoals o.a. Mozart, Strauss, Beethoven en Schubert. Ook voor kinderen leuk vanwege het interactieve karakter. Korting op de entreeprijs met de Wien-karte.


Vervoer in Wenen op 03 Aug. 2008 16:44

Het is zeer aan te bevelen wanneer men per vliegtuig reist, om op de luchthaven van Wenen (in een automaat van City Airport Train) voor € 29,60 een "all-in kaart" te kopen. Met deze kaart kun je met de City Airport Train naar Wien-Mitte (16 minuten) en vandaar uit is geheel Wenen, ook met deze kaart, per metro makkelijk bereikbaar. Je kunt 72 uur gebruik maken van het totale vervoerspakket in Wenen: tram, bus, metro. Op de terugreis kun je zelfs al inchecken in Wien-Mitte, je bagage wordt van daar uit naar de luchthaven gebracht. Verder krijg je met de kaart op verschillende plaatsen extra korting of geniet je andere voordelen.


Marcel op 17 Mar. 2008 11:32

Wenen is een zeer mooie stad. Er is cultureel gezien zeer veel te beleven en er is een ongedwongen sfeer. Het is absoluut een stad voor jong en oud!! Dat deze stad niet in de steden top 10 staat is voor mij onbegrijpelijk.


Plaats tip


Weer in Wenen

vrij veel bewolking
2 °C

vrij veel bewolking

Nuttige info

Ligt in Oostenrijk
De euro
Geen tijdsverschil
±2 uur vliegen

Spaanse Rijschool

» meer bezienswaardigheden