Deze website is te koop, mail voor info naar [email protected]

Manneken Pis

Een standbeeld(je) van een plassend ventje op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat. 58 Centimeter groot. Onthuld in 1619, vernield in 1817. Het huidige beeldje is een replica. Gemaakt in opdracht van het stadsbestuur. Het beeldje moest de fontein versieren. Het water komt uit de plasser van het ventje. Vele legenden verhalen over Manneken Pis. Eén daarvan gaat over een jochie dat de stad redde door een beginnende brand uit te plassen.


Tips

Anoniem op 29 Jan. 2009 23:16

Inderdaad niet echt, impressive, wel grappig, een paar straten verderop verstopt in een steegje staat Janneke Pis. De vrouwelijke aanhang die plast. Leuk om te vinden, naar mijn weten minder Japanners!


Tinus op 21 May. 2008 16:11

Je moet het gezien hebben, maar het loont de moeite niet. Klein beeldje (60cm of zo)weggestopt in een hoekje van twee straatjes. Je zou er zo aan voorbij lopen als het niet was voor het handje vol japanners. Ik zou er niet voor om lopen.


Petra op 26 Mar. 2008 19:30

Manneken Pis moet je natuurlijk hebben gezien als je Brussel bezoekt, de kleding die Manneken Pis gedragen heeft door de jaren heen is tentoongesteld in 'Broodhuis' op de Grote Markt.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Brussel