New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Rondvaart Bosporus

De Bosporus is de rivier die door Istanbul stroomt. De rivier verbindt de Zee van Marmara met de Zwarte Zee. En, veel belangrijker: scheidt Europa en Azië van elkaar. Erg breed. Het smalste stuk is 640 meter. Lengte: 32 kilometer. Een boottocht is voor veel mensen een vast onderdeel van hun stedentrip naar Istanbul. De meeste vaartochten duren ongeveer twee uur. Je vaart dicht langs de Europese en de Aziatische kant. Zo kun je ook de prachtige gebouwen aan het water goed bekijken. De boten vertrekken naast de Galatabrug.


Tips

H. ten Teije op 19 Jan. 2014 09:21

Mijn tip is..................plaats het juiste verhaal betreft de rondvaart in Kopenhagen. Ik heb ergens een vermoeden dat de Bosporus door een andere leuke stad stroomt. {;


Loon op 13 Jul. 2007 12:13

Voor erg weinig geld (omgerekend €1.00) kun je ook de veerpont nemen, naar de overkant. Je ziet net zoveel, is veel goedkoper en je begeeft je tussen de locals in plaats van de toeristen.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Kopenhagen