New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Torre de Belém

Een wachttoren aam de rivier de Taag. Gevestigd in de wijk Belém, een stuk uit het centrum. Eén van de eyecatchers van Lissabon. Gebouwd in het begin van de zestiende eeuw. Opgericht als herdenkingsmonument voor de ontdekkingsreizen van de Portugezen en die van Vasco da Gama in het bijzonder. De wachttoren is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Hetzelfde geldt voor het Hiëremonietenklooster, dat vlakbij de Torre de Belém ligt. Daarnaast kun je nog naar het beroemde Discovery Monument gaan, een monument voor de zeevaarders.


Tips

Marcel op 20 Aug. 2007 18:40

De Torre de Belem is het gezicht van Lissabon... Gelegen aan het water van de overweldigende Taag staat deze prachtige verdedigingstoren en oude gevangenis van Dom Manuel. Door Europees geld is de toren flink opgeknapt en weer in 'originele' staat gebracht en dat is de moeite waard. Beneden staan de kanonnen opgesteld die aanvallers moesten weghouden van Lissabon. Op de buitenmuur staan de prachtige schilden met het wapen van Dom Manuel. Als je naar Lissabon gaat mag je de Toren van Belem niet missen!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Lissabon