New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Las Ventas (Plaza de Toros de Las Ventas)

Dierenmishandeling of een mooie traditie? Wie het weet, mag het zeggen. Feit is dat stierenvechten in Spanje nog steeds populair is. Madrid heeft de grootste arena voor stierenvechten van het land, Las Ventas. Er is plek voor 25.000 man. Vanaf maart tot en met juni zijn er dagelijks stierengevechten. Van juli tot en met oktober alleen op zondag. Overigens worden er in Las Ventas ook andere evenementen, zoals concerten, georganiseerd.


Tips

JB op 29 Jul. 2012 15:49

Vanuit de cultuur bezien is het een prachtig spektakel met veel eerbied voor de beesten! Jammer van ons Hollands vooroordeel en wijzende vingertje......


Renée op 22 Apr. 2012 17:54

Veel mensen weten niet dat de EU stierenvechten subsidieert. Landbouwsubsidies belanden bij fokkers. De stierenvechtindustrie is in Spanje overgeheveld van het Ministerie van Binnenlandse Zaken naar het Ministerie van Cultuur. De BTW kon nu omlaag van 18 naar 8%, en de huidige Spaanse minister van Cultuur wil het stierenvechten onderbrengen bij de EU als 'cultureel erfgoed'. Voor wie denkt dat stieren het leuk vinden, google eens naar de Toro de Vega in Tordesillas. Een feestje waarbij honderden mannen met lansen een stier afmaken. Weinig 'krachtmeting' mens en vechtstier. Dit feest is in 1980 uitgeroepen tot een feest 'van toeristisch belang' en in 1998 of 1999 tot 'immaterieel cultureel erfgoed'. Overigens: vechtstieren willen lekker slapen en af en toe opstaan om te eten of te drinken (aldus een vechtstierenfokker) en om ze te trainen voor de corridas worden ze dagelijks opgejaagd met auto's of door ruiters; anders zijn ze niet in conditie voor de doodsstrijd waarin ze volgens voorstanders zo eervol sterven. Zie de VPRO-documentaire 'De Slag om Brussel' uit 2010, aflevering Stierenvechten.


Moonray op 27 Mar. 2009 16:39

ik heb het ook al gezien en ik heb een gemengd gevoel daar bij. als je ziet wat ze in de bont industrie doen wordt ik liever zo gedood hoor


Liesbeth op 10 Feb. 2009 18:24

Die geschifte Bertina die hieronder staat en deze immorele dierenmishandeling 'buitengewoon prachtig' vindt is het bewijs dat er gekken los rondlopen op deze aarde! Iedereen die stierenvechten leuk of ook maar enigszins acceptabel vindt, moet zélf maar eens op precies dezelfde manier worden doodgemarteld!!! Nooit naar toegaan dus! Kijk voor de échte feiten op www.stieren.net .


Lorenza op 05 Feb. 2009 23:24

Belachelijke gruwelijke traditie. Deze 'sport' zou overal uitgebannen moeten worden. Gelukkig zijn er steeds meer mensen (ook in spanje) die het met mij eens zijn!


Simon op 16 Nov. 2008 11:33

Stierenvechten si iets dat iedereen anders mag zien ik ben zelf spaans (half-spaans) en ik vind het mooi om te zien het temperament de spanning daarom zie ik het gewoon als CULTUUR en TRADITIE en niet als dieren mishandeling. Als we vlees eten zijn we net zo slecht.


Walter cornelissen op 16 Jul. 2008 22:42

wij mensen zien onszelf als redelijk denkende wezens, maar het feit dat stierenvechten nog steeds niet internationaal verboden is, bewijst des te meer het tegendeel. God had het verstand beter aan de apen geven, wellicht waren zij er beter mee om gesprongen.


Bertina op 25 Mar. 2008 14:48

het was prachtig doden dieren en veel bloed:D buitengewoon prachtig


Angela op 18 Nov. 2007 21:01

Een gruwelijke vorm van dierenmishandeling.Niet iets om te promoten


Lis op 18 Nov. 2007 15:08

Het is vooral gewoon leuk om een keer te zien en omheen te lopen, stierenvechten zelf vind ik helemaal niet het aanmoedigen waard dus ik weet niet hoe zoiets is, maar ze worden hier wel gehouden dus als je het leuk vindt kun je er naartoe. Ik vond het zelf al leuk genoeg om gewoon de metro uit te lopen en ineens oog in oog te staan met zo'n gigantisch rond bouwwerk.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Madrid