New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Louvre

Eén van de beroemdste musea ter wereld. Ongelofelijk groot. Het bekendste schilderij is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het Louvre is gevestigd in een van oorsprong Middeleeuws kasteel, gebouwd in 1190. Later kwamen er meerdere vertrekken bij en werden zalen verbouwd, gerenoveerd, en heringericht. De laatste megaoperatie vond plaats tussen 1981 en 1999. Onder meer de inmiddels beroemde piramiden werden toen op het hoofdplein geplaatst.


Tips

Esmee op 30 May. 2011 10:02

Ik ben afgelopen voorjaar aar het Louvre geweest en ik vond het geweldig! We hebben 3 uur rondgelopen en hebben denk ik pas 20% gezien. Je krijgt een handige plattegrond en hoewel het heel groot is verdwaal je niet makkelijk en kun je in 3 uur heel veel zien. Wij hebben heel de grieks/romeinse en Egipthische afdeling gezien de Mona Lisa. Het was prachtig en ik zou het iedereen aanraden. Er is nu ook een prachtige tentoonstelling waar je kunt zien hoe het Louvre-kasteel vroeger stond. Heel overweldigend en mooi! Een echte must-do in Parijs!


Bhoedt op 02 May. 2009 08:44

Tip: zoek voorafgaand op welke stukken je echt wil zien en ga gericht op je doel af. Dit immense museum is echt te groot om alles te willen zien terwijl bv de zon schijnt...


Tessa op 28 Jul. 2008 17:48

Het Louvre is inderdaad erg groot en het is zeker handig om naast de topstukken, al van te voren een verdieping in je hoofd te nemen om te gaan bekijken. Hiernaast is het museum op vrijdagavond vanaf 18.00 gratis te bezichtigen voor mensen onder de 26 jaar. Een goed alternatief om ons arme studenten naar het museum te krijgen.


Ilona op 15 Jun. 2008 20:33

Louvre is echt prachtig... Maar HET grote nadeel is dat het zo groot is. Je kan lang niet alles zien en je moet vooral van te voren plannen wat je wil zien en dan de route plannen. Ik ehh... was verdwaald...


Annelies op 07 Jun. 2008 12:17

niet mee eens, als je oude dingen erg mooi vind moet je hier zeker heen gaan. Voor €9,- kan je de vaste tentoonstellingen al bekijken, je hoeft niet in de rij te staan voor een kaartje (koop je kaartje bij een van de automaten onder de grote glazen piramide) en bekijk de Mona Lisa, de oude kunsten van verschillende culturen, waaronder die van de Egyptenaren waar een echte mummie te zien is!


Pieter op 01 Jun. 2008 14:22

Het Louvre is één grote vuilnisbelt van allemaal overschatte kunstvoorwerpen. Bladie bla, de bladerbla, dikzakken


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Parijs