Sacre Coeur

Een witte kerk op de heuvel Montmartre. Om bij de opvallend witte kerk te komen, beklim je 237 treden. Voor de kerk heb je een mooi uitzicht over Parijs. Gebouwd om de 58.000 doden in de Frans-Duitse oorlog (1870-1871) te herdenken. De eerste steen werd in 1875 gelegd. De bouw werd afgerond in 1915. De luidklok weegt maar liefst 19 ton. Er waren 28 paarden nodig om de kar met daarop de klok de heuvel op te trekken. Pas na de Eerste Wereldoorlog werd de kerk ingewijd.


Tips

Lieke op 18 May. 2013 16:37

het was echt heel mooi! wij hadden jammer genoeg wel regen:( je moet wel goed opletten op mannen met armbandjes/ eiffeltorens enzo. bij de armbandjes doen ze ze zo om je pols en dan heb je hem bij wijze van spreke al gekocht. verder was allen heel mooi en leuk. echt zeker weten de moeite waard!


Marc op 28 Nov. 2011 23:09

Om de Sacre Coeur te bereiken kun je het beste met de metro naar halte Abbesses, vanaf daar staan bordjes naar de Sacre Coeur, je komt dan langs leuke winkeltjes en barretjes en vervolgens via een lange trap op het Montmartre en vervolgens aan de achterkant van de Sacre Coeur. Je loopt dan niet langs alle balletje balletje oplichters en ook niet langs de mannen die een touwtje om je vinger willen winden (voor veel geld)


Mario op 22 Mar. 2010 15:52

Ik ben er nou 2x geweest, echt de moeite waard. De kerk ik mooi en het uitzicht. Loop ook door het schilderswijkje. Heel knus en gezellig. Portretten worden voor je neus gemaakt voor maar 5 euro.(beetje pingelen dan).


Marije op 19 Nov. 2009 13:29

Ga eens ook beneden in de 'kelder lopen', het is een soort museum. Voor 5 euro kan je via 300 trappen naar boven. Dit vielt echter wel mee als in goede conditie bent. Er is geen lift aanwezig. Eenmaal boven: schitterende, indrukwekkende uitzicht. Wij waren boven toen het al een beetje schemerig was en de lichtjes in Parijs aangingen. Een bijzondere ervaring !


Sjanet arens op 28 Jun. 2009 10:51

Wij zijn er dus ook geweest en inderdaad het is er prachtig. Geluukig hadden we goed weer. Let goed op bij de tekenaars want als je staat te kijken hoe ze iemand tekenen dan maken ze er ook een van jou die ze dan willen verkopen aan je. Als je zegt hier niet om gevraagd te hebben en hem dus niet neemt worden ze boos en bginnen een beetje een je te trekken. Ze doen veel moeite om zich ook in het engels duidelijk te maken


Anita op 18 Feb. 2009 20:59

Wij zijn ook helemaal boven in de toren geweest.Na de 237 treden tot aan de kerk nog eens 300!Niet bang voor smalle ruimtes zijn .Je gaat door heel smal toren-trappenhuis!Maar eenmaal boven mooi uitzicht!!


PARIS hilton^^ op 22 Sep. 2008 17:56

het was echt geweldig! het uitzicht! Wauw! je handen moet je zeker bij houden ilona want ze maken er zo een armband aan vast!


Anne op 16 Aug. 2008 15:32

echt een hele mooie kerk, en zon mooi uitzicht als je in parijs bent moet je der echt heen, hou je handen wel bij je want voor je het weet maakt iemand een armbandje bij je!


Ilona op 15 Jun. 2008 20:29

WAT EEN UITIZCHT!!! Echt super, erg gezellig ook; behalve al die verschrikkelijke mannen die je armbandjes willen verkopen; ze staan echt overal. Maar laat alsjeblieft dit niet je bezoek verpesten!


Annelies op 07 Jun. 2008 12:22

Voor een prachtig uitzicht over Parijs moet je hier zijn! Je kan inderdaad met de lift, maar met de trap is toch echt het mooiste! Lekker stekkie ook om in het gras in de zon te gaan liggen. Hou je handen in je zakken voor de brutale jongens die je armbandjes aan proberen te smeren, deze staan gelukkig alleen beneden, en niet boven bij het uitzicht!


Martin op 17 Dec. 2007 22:01

Helaas was het op de dag dat wij de Sacre Coeur bezochten mistig weer, hierdoor konden we niet goed van het uitzicht genieten. We hadden ook veel last van opdringerige mannetjes die je vastklampen om je een armbandje van touw aan te smeren. De Sacre Coeur van dichtbij bekijken maakte echter alles goed!


Marc op 14 Oct. 2007 15:42

Ook van binnen is de Sacre Coeur de moeite waard, alleen jammer dat hier ook een souvenirshop in is gemaakt. Dit had beter in een stalletje buiten de kerk kunnen staan.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Parijs