Ciutat de les Arts (Ciutat de les Arts i les Ciències)

De Stad van Kunst en Wetenschappen. Een enorm complex met nieuwe, futuristische architectuur. Gelegen in het Turia-park. De wereldberoemde architect - en kind van de streek - Santiago Calatrava mocht hier met een enorm budget helemaal los gaan. Er staan onder meer een wetenschapsmuseum, een oceanium (ontworpen door Félix Candela) en een Imax Thearer. De absolute eyecatcher is het Palau de les Arts, een operagebouw. Vind je dit pand helemaal niets, dan heb je waarschijnlijk een bloedhekel aan moderne architectuur.


Tips

Margret obdeijn op 07 Jan. 2008 19:53

wij zijn in het zee-aquarium geweest. We waren met 2 volwassenen en 2 kinderen 80 euro kwijt. Dit bedrag ben je ook kwijt in Hardewijk. Je krijgt echter in Valencia veel meer waar voor je geld. De dolfijnenshow is echt prachtig en de glazentunnels door de zee-aquaria van verschillende delen uit de wereld maken je werkelijk sprakeloos.


Karien Rabou-Bax op 19 Nov. 2007 09:38

Deze 'nieuwe stad' heeft bij ons nog het meeste indruk gemaakt. Wat een geweldige architectuur! Echt ongelooflijk. WIj zijn ook nog een keer 's avonds terug gegaan om foto's te maken. In het donker is het nog sprookjesachtiger als overdag. Verder hebben we het zee-aquarium bezocht. Behoorlijke entree prijs, maar wel de moeite waard! Je kunt veel dieren zowel boven als onder water zien. Verder kun je door tunnels in de aquaria lopen zodat de haaien over je heen zwemmen. Indrukwekkend! wij zagen ook de dolfijnenshow die we heel verrassend en sprankelend vonden! In ons geval was het prachtig weer. Maar dit is ook een ideale dagbesteding voor als het eens wat minder weer mocht zijn! De bus stopt er nog niet voor de deur, maar een stukje wandelen door het Turia park is op zich al de moeite waard, zeker in dit futuristische landschap!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Valencia