Deze website is te koop, mail voor info naar redactie@stedentrippers.nl

Amsterdam, Wereldstad om de hoek

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. Er wonen ongeveer 750.000 mensen. Tel je daar het aangrenzende, stedelijke gebied bij op, dan kom je op zo’n 1.5 miljoen inwoners. Amsterdam ligt in de provincie Noord-Holland en aan de monding van de Amstel en het IJ.

Natuurlijk, Berlijn, Londen, Lissabon, Parijs, Barcelona: het zijn fantastische steden. Alleen zou je bijna vergeten dat we in Nederland ook een wereldstad onder ons achterwerk hebben: Amsterdam! Niet veel steden hebben zo’n groot en mooi historisch centrum. Een centrum bovendien dat met geen wereldstad te vergelijken is. En wat te denken van topmusea, zoals het Vincent van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Of van het Vondelpark, één van de leukste parken van Europa. Kortom, een stedentrip naar Amsterdam is helemaal zo gek nog niet.

Het enige nadeel - een klacht van veel Amsterdammers - is dat er in de stad wel eens te veel toeristen rondlopen. Groepen dronken Engelsen bijvoorbeeld die goedkope tickets boeken én het op een zuipen zetten. Het voordeel van Amsterdam: je kunt ze zo afschudden. Je slaat één gracht linksaf of rechtsaf én de hoofdstad is een oase van rust.

Naast struinen over de grachten is Amsterdam een prima stad om te shoppen. Aan de Kalverstraat zitten de grote winkelketens, al is het er in de weekenden erg druk. Gooi je het meer over de alternatieve boeg, dan zijn de Negen straatjes een aanrader. In deze kleine straten, zijstraten van de grote grachten (Herengracht en de Keizersgracht), vind je diverse designerboetieks, tweedehands kledingwinkels, vintage stores en heel veel meer. Of ga eens naar het Waterlooplein of de Noordermarkt. Op deze markten kun je voor een prikkie tweedehands kleding kopen.

En dan is er nog het Amsterdamse uitgaansleven! Het stikt er van de bruine kroegen en gezellige eetcafés. Zeker als er een paar zonnestralen doorbreken, zitten de terrassen vol. Bijvoorbeeld op het Leidseplein, het Rembrandtplein, de Nieuwmarkt en rondom het Waterlooplein. Want Amsterdam is de stad voor levensgenieters. En als zo’n stad praktisch om de hoek ligt…

Accommodaties Amsterdam

Weer in Amsterdam

licht bewolkt
2 °C

licht bewolkt

Nuttige info

Ligt in Nederland
De euro
Geen tijdsverschil
±1 uur met trein of auto

Vondelpark

» meer bezienswaardigheden

Deel met vrienden