De Wallen in Amsterdam zijn een van de meest iconische en historische plekken van de stad. De Wallen, voornamelijk bekend als de tippelzone van Amsterdam, is beroemd vanwege zijn levendige nachtleven en zijn reputatie als een plek waar men kan genieten van vermaak van alle soorten en maten. Echter staat het ook bekend om haar historische waarde, alhoewel dit vaak niet het eerste is waar je aan denkt bij de Wallen.

De Rosse Buurt

Eén van de grootste attracties van de Wallen is de Rosse Buurt, ook wel het Red Light District genoemd. Hier vindt op een legale wijze prostitutie plaats. De naam is afgeleid van de beroemde rode lichten die de ramen van de prostituees verlichten. Dit gebied wordt vaak beschreven als één van de meest unieke aspecten van de Wallen. Bezoekers kunnen langs de grachten wandelen en de prachtige architectuur bewonderen terwijl ze zich verwonderen over de vele rode lichten die de Wallen verlichten.

Cultuur en historie

Het gebied wordt vaak beschreven als een smeltkroes van historische  bezienswaardigheden en cultuur. Dit maakt het een belangrijke toeristische trekpleister geworden voor bezoekers die op zoek zijn naar een unieke Amsterdamse ervaring. Om te beginnen zijn er veel klassieke cafés, bars en restaurants te vinden. Deze locaties zijn vaak zeer levendig en bieden bezoekers de kans om te genieten van lokale specialiteiten en traditionele gerechten. Er zijn ook veel souvenirwinkels en andere winkels te vinden waar je kunt winkelen en souvenirs van de Wallen kunt kopen om mee naar huis te nemen. Daarnaast zijner talloze historische attracties om te bezichtigen. Zo vind je op de Wallen ook een belangrijk heiligdom: namelijk de Oude Kerk uit de veertiende eeuw.

Bezoekersinformatie

De Wallen zijn gemakkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde tramhalte is de Nieuwmarkt, die zich op slechts een paar minuten lopen van de Wallen bevindt. Er zijn ook tal van parkeergarages in de buurt voor bezoekers die met de auto komen. Wanneer je de Wallen bezoekt, zijn er een aantal regels waarvan wordt verwacht dat je er rekening mee houdt. Zo moet je om te beginnen rekening mee houden dat het maken van foto’s van sekswerkers en ramen illegaal is en kan leiden tot boetes of andere juridische problemen. Respecteer dan ook hun privacy en persoonlijke ruimte terwijl ze aan het werk zijn. Houd er daarnaast rekening mee dat het gebied in de avond en nacht druk kan zijn en er oplichters en zakkenrollers actief kunnen zijn. Wees daarom goed alert op je spullen.