Amsterdam is een historische, zowel als een moderne stad en het is een van de meest bezochte steden in Europa. Het is een stad vol met kunst, cultuur, historie, unieke ervaringen die je nergens anders kunt vinden – en natuurlijk prachtige grachten! Er is geen betere manier om Amsterdam te verkennen dan vanaf het water. Een boottocht door de  Amsterdamse grachten is één van de meest ontspannende en leuke activiteiten die je tijdens een bezoek in deze stad kunt doen. Of je nu voor het eerst in Amsterdam bent of hier al vaker bent geweest, een boottocht zal je zeker een nieuw perspectief bieden op deze prachtige stad en tegelijkertijd te genieten van de prachtige omgeving.

Grachtengordel van Amsterdam

Om te beginnen is de Amsterdamse grachtengordel uniek in de wereld. De grachten werden in de 17e eeuw aangelegd om de stad uit te breiden en als transportroute te gebruiken. Vandaag de dag zijn de grachten een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van Amsterdam en staan ze op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het varen over de grachten biedt je een uniek uitzicht op de prachtige huizen, bruggen en kerken die deze stad zo beroemd maken. Vanaf het water zie je delen van de stad die je anders nooit zou zien, zoals de achterkanten van historische gebouwen en de sfeervolle tuinen die aan de grachten grenzen.

Amsterdam vanuit een ander perspectief

Een boottocht biedt ook tal van mogelijkheden om de stad beter te leren kennen. Bij de meeste rondvaarten is er een gids aanwezig die je vertelt over de geschiedenis en cultuur van Amsterdam. Je kunt bijvoorbeeld meer te weten komen over de rijke handelsgeschiedenis van de stad, die teruggaat tot de 17e eeuw, toen Amsterdam een van de rijkste steden ter wereld was. Of je kunt meer te weten komen over interessante bezienswaardigheden, zoals de Magere Brug, de Wallen, de Oude Haven, Westertoren, het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum.

Rondvaartboort

Er zijn verschillende soorten boten die je kunt huren, afhankelijk van je budget en je voorkeuren. Een rondvaartboot is één van de meest populaire opties, omdat deze boottocht je langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad brengt. Deze boten hebben vaak een audiogids die je informatie geeft over de geschiedenis van de stad en de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. De rondvaartboot is vooral handig als je voor de eerste keer in Amsterdam bent en je niet bekend bent met de stad. Je krijgt een goede indruk van de stad en kunt later zelf beslissen welke bezienswaardigheden je nogmaals wilt bezoeken.

Particulier een boot huren

Een andere optie is het huren van een privéboot. Dit is een geweldige optie als je graag wat meer privacy wilt en je eigen route wilt bepalen. Het is een perfecte optie voor gezinnen of groepen vrienden. Er zijn verschillende bedrijven die privéboten verhuren, sommige boten hebben zelfs een schipper die je op een leuke manier informeren over alles wat je onderweg tegenkomt. Het huren van een bootje in Amsterdam is vaak wat duurder dan de rondvaartboten, afhankelijk van het type boot waarvoor je  kiest. Het biedt echter wel een exclusievere ervaring en is daarom een populaire keuze. Zorg dan ook dat je ruim van tevoren een rondvaart plant!