Afbeelding New York

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten. De stad, die aan de Oostkust ligt, wordt door velen als het centrum van de wereld beschouwd. New York telt zo’n 8 miljoen inwoners. Tel je daar het aangrenzende, stedelijke gebied (het New York Metropolitan Area) bij op, dan kom je op zelfs 22 miljoen inwoners. Al met al biedt een stedentrip naar New York een unieke gelegenheid om de stad te ontdekken. Je kunt er genieten van de skyline, cultuur, parken en lekker eten. Een stedentrip naar New York is een onvergetelijke ervaring waar je de rest van je leven naar zult terugverlangen. Het is zeker voor herhaling waard!

The city that never sleeps

Zeker als je er voor het eerst in New York bent, voelt het alsof je loopt in een film. Want opeens sta je er, in de stad die nooit slaapt. New York is een stedelijke jungle die nooit stil lijkt te staan. De straten zijn altijd druk met mensen die op zoek zijn naar avontuur en politieauto’s scheuren voorbij op een manier, zoals je normaal alleen in films ziet. En dan die skyline. Deze heb je vast en zeker vaker gezien op tv in jouw favoriete Amerikaanse series. In New York heb je voortdurend het gevoel dat je op de plek bent waar het gebeurt! En dat is niet zo vreemd, want in New York gebeurt het ook allemaal! De energie en het enthousiasme van New York is een van de dingen die het zo uniek maken. Mensen van over de hele wereld komen hier om hun dromen waar te maken, of om gewoon hun leven te vieren.

Geschiedenis en cultuur van New York

Veel inwoners van New York stammen af van de mannen en vrouwen die eind negentiende eeuw en de eerste helft van de twintigste eeuw als immigranten aanmonsterden. Ze zetten voor het eerst voet aan wal op Ellis Island. Daar werd besloten of ze Amerika binnen mochten komen. Bleef hun American Dream levend of liep het allemaal uit op een drama? Je kunt het eilandje, voor de kust van Manhattan, bezoeken. Hier staat het Ellis Island National Immigration Museum. Doorgaans combineer je dit uitstapje met een bezoek aan het Vrijheidsbeeld, op Liberty Island, één ‘halte’ verder. New York is één van de meest levendige steden ter wereld, en het is ook een van de meest culturele. Het staat bekend als de culturele hoofdstad van de wereld, vanwege de vele verschillende bevolkingsgroepen en culturen die er samenkomen. De stad is gevuld met mensen van over de hele wereld, waardoor er een grote diversiteit is. New York is een smeltkroes en een trip naar New York lijkt daarom wel een wereldreis. In China Town voelt het toch echt alsof je in China bent. Little Italy is weer Italiaans. Verder zul je ook mensen tegenkomen uit allerlei andere verschillende hoeken van de wereld, zoals uit bijvoorbeeld Ecuador, Mexico en Brazilië… Én zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Bezienswaardigheden in New York

Een groot voordeel is dat vrijwel alle van de leukste bezienswaardigheden in New York, hippe wijken, shopdistricten, parken en musea relatief dicht bij elkaar liggen. Namelijk op het welbekende eiland Manhattan. Dit maakt het een goed startpunt voor toeristen die tijdens een stedentrip naar New York zoveel mogelijk bezienswaardigheden in één dag gezien wilt hebben.

Bezichtig de mooiste bouwwerken in New York

Zeker is het dat je tijdens een stedentrip naar New York altijd tijd tekort lijkt te komen. Want hoe kun je in pakweg één week al die bekende bouwwerken bezoeken? Het Empire State Building bijvoorbeeld en het Rockefeller Center, zowel als het Chrysler Building en een bezoek aan de opgeknapte panden uit de negentiende eeuw in South Street Seaport. Daarnaast kun je ook nog het United Nations Plaza bezichtigen en het Flatiron Building, maar ook het Grand Central Terminal en Brooklyn Bridge. Verder zijn er ook enkele historische bouwwerken die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de imposante St. Patrick’s Cathedral, één van de grootste en mooiste Rooms-katholieke kerken ter wereld. Daarnaast raden we je ook een bezoek aan het Ground Zero monument aan, welke staat op de plek waar eens het World Trade Center stond.

Bezoek de beste musea in New York

En dan al die musea: zowel het Guggenheim Museum, het Metropolitan Museum of Art en Museum of Modern Art mag je niet missen. Daarnaast is voor boekenliefhebbers is ook een bezoek aan het prachtige gebouw van de New York Public Library een aanrader. Maar om nou je halve trip in musea of in de bibliotheek door te brengen is ook zonde. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden, activiteiten en ervaringen die te beleven in New York die je niet wilt missen.

Parken van New York

Het beroemde Central Park, de groene long van New York, is op Manhattan te vinden. In dit groene park, dat omringd wordt door een landschap van wolkenkrabbers, kun je even goed bijkomen. Gewoon, door even op een bankje te zitten en lekker naar de natuur en mensen te kijken.

Tenminste, als je in een rustig gedeelte zit. In het Central Park gebeurt namelijk van alles! Het ene moment sta je tussen een groep mensen die danst op trommelmuziek, het andere moment zit je middenin een old-school roller disco. Of je staat tussen de hippies bij de gedenksteen van John Lennon. Kortom, in het Central Park voel je de energie die New York zo bijzonder maakt. Het is juist die energie die ervoor zal zorgen dat je ooit eens in New York wilt terugkomen!

Er zijn echter nog veel meer parken die je kunt bezoeken. Zo kun je in Midtown Manhattan picknicken in Bryant Park, en in het zuiden van Manhattan door het grote stadspark Battery Park wandelen. Voor een mooie wandeling kun je ook terecht bij het wandelpad langs het water van de Brooklyn Heights Promenade of je kunt relaxen in het mooie Washington Square Park gelegen in het gezellige Greenwich Village.

Bezienswaardigheden in New York

De leukste straten, pleinen en wijken van New York

In New York zijn er een aantal iconische straten, plein en wijken waar je zeker geweest wilt zijn. Deze zul je zeker herkennen uit vele Amerikaanse tv-series en films! Denk hierbij aan het beroemde Wall Street, welke symbool staat voor het financiële district van New York. Of het Times Square plein in Manhattan, bekend als het musical district vol met theaters en billboards met neonreclame. Je kunt ook een mooie stadswandeling maken door Harlem, één van de oudste buurten van New York. Verder is ook de hippe buurt Dumbo in Brooklyn, de trendy wijk Williamsburg en natuurlijk het bijzondere China Town.

Shoppen in New York

New York is een waar paradijs voor shoppers. Of je nu op zoek bent naar kleding, accessoires, schoenen of bijzondere souvenirs, je kunt het allemaal vinden in de stad. New York biedt een eindeloze verscheidenheid aan winkels, winkelstraten en winkelcentra, waar je kunt shoppen voor allerlei dingen. De bekendste winkelstraat van New York is waarschijnlijk Fifth Avenue. Hier vind je de meest luxueuze winkels, waar je kunt winkelen voor designer kleding, beroemde merken en exclusieve accessoires. Maar je hoeft niet ver te zoeken om goedkope, betaalbare kleding te vinden. Er zijn veel kleinere winkelstraten en winkelcentra waar je kleding, schoenen en accessoires kunt vinden tegen lagere prijzen.

Hoeveel tijd heb je nodig voor een stedentrip naar New York

Er is zóveel te zien en te doen in New York, dat je in ieder geval 4 dagen nodig hebt voor een stedentrip. We raden je echter toch aan om minimaal 6 of 7 dagen de stad te bezoeken. Tijdens een hele week New York heb je ruim de tijd om alle bezienswaardigheden te zien en activiteiten te doen, en houd je ook nog tijd om bijvoorbeeld eens te shoppen en uit eten te gaan.

Zo kun je het beste reizen ter plekke in New York

New York tijdens een stedentrip is een geweldige manier om de stad te verkennen en een aantal van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden ter wereld te zien. Een bezoek aan New York is een avontuur, dat je nooit zal vergeten. Als je van plan bent een stedentrip naar New York te maken, dan hebben we twee belangrijke tips voor je over hoe je het beste binnen de stad kunt reizen. Ten eerste raad ik je aan om een kaart te kopen voordat je de stad binnenkomt. De kaart zal je helpen begrijpen waar de verschillende buurten zich bevinden en je helpen je weg te vinden in het verkeer. Daarnaast is het belangrijk om de openbaar vervoersdiensten te gebruiken om je in de stad te verplaatsen. Het openbaar vervoer is een van de meest efficiënte manieren om in New York te reizen. In New York is het openbaar vervoer goed geregeld. Met de metro, bus, veerboot en taxi kun je overal in New York City komen. De populairste vorm van reizen met openbaar vervoer in New York is de metro. Het metrosysteem van New York is namelijk uitstekend georganiseerd: er rijdt elke 2 tot 5 minuten een metro. Je kunt eenvoudig een paar dagen een metrokaart kopen waarmee je maar een paar euro per rit betaald.

Last-minute een hotel voor een stedentrip naar New York boeken?

Heb je kort voor de vertrekdatum gekozen voor een stedentrip naar New York? Dan ben je op Stedentrippers.nl aan het juiste adres voor het last-minute boeken van een hotel! Hier vergelijk je eenvoudig de opties uit een ruim aanbod van kamers in de hipste hotels in New York. Zo kun je eenvoudig zoeken naar een last-minute hotelkamer in deze speciale stad. Bekijk snel via Stedentrippers.nl welke hotelkamers nog beschikbaar zijn in New York en boek meteen ook de leukste activiteiten in de buurt!