Burchtwijk

Een ommuurde stad met tientallen historische gebouwen, kerken en smalle steegjes. Letterlijk en figuurlijk de eyecatcher van de stad! Onder meer de bekende Matthiaskerk staat in de Burchtwijk. Gelegen aan de Boeda-kant van de stad. De Burchtwijk ligt op de Burchtheuvel. Op deze heuvel vind je ook de Koninklijke paleizen en het Visserbastion. De uitzichten zijn fantastisch! Op de Burchtheuvel en in de Burchtwijk kun je sowieso een halve dag doorbrengen. Of, afhankelijk van je interesses, het hele weekend!


Tips

Erzsi op 17 Mar. 2012 23:31

De beste tijd om de burchtheuvel te bekijken is om 17.00 uur. De drommen toeristen zijn dan weg. Ga op een terras zitten, neem een glaaje wijn en geniet van het uitzicht over de donau en het stadsdeel pest. Maak hierna nog een wandeling door deze fantastische wijk en ga om een uur of 19.00 ook een hapje eten in deze fantastische wijk. Want.... als het donker wordt.. heb je een nog mooier uitzicht over het stadsdeel Pest.


Feikje op 01 Feb. 2009 16:40

Maak een ritje met het paardenkoetsje door de Burchtwijk. In andere steden onbetaalbaar, hier omgerekend maar een paar euro!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Boedapest