Astronomische klok

Het is één van de attracties van Praag. De astronomische klok op het Oude Stadsplein. Elk heel uur drommen weer kluiten toeristen samen. Ze turen naar boven, in afwachting van wat komen gaat. En dan is het zover. Twee kleine deurtjes gaan open. Jezus en zijn apostelen trekken aan het publiek voorbij, terwijl aan de zijkanten vreemde figuren toekijken. De klok stamt uit 1490.


Tips

Centina op 24 Aug. 2015 17:59

Wat betreft de klok, deze is uniek in de wereld want nadat deze klaar was zijn de ogen van de maker van de klok uitgestoken, opdat hij nooit weer zoiets zou kunnen maken.


Centina op 24 Aug. 2015 17:57

Zoek eens naar de Lucerna Passage, een fraai staaltje art nouveau, tussen Štěpánská en Vodičkova, vlakbij het Wenceslasplein. De winkelpassage is gebouwd in de jaren 20 van de 20e eeuw en werd vooral bekend vanwege het in het oog springende beeld van eigentijdse kunstenaar David ÄŒerný. De strijder op het dode paard is slechts een van de vele werken die van deze kunstenaar in de stad zijn te vinden. Het winkelaanbod in de passage bestaat vooral uit kleine horeca. En er zit een prachtige bioscoop.


Jerv op 20 Nov. 2012 12:35

uniek? nou nee, in Strasbourg (Straatsburg) staat in de kathedraal een spectaculairder Astronomische klok, die echter maar eens per dag te bezichtigen is. Maar wel weer dichter bij huis.


Ronald op 06 Jan. 2012 21:58

Prachtig gezicht. Als je in Praag bent, mag je het niet missen!! Elk uur is het weer raak, dus je hebt vaak de kans om het te zien


Praag bezoekster op 15 Aug. 2010 16:26

Een van de hoogtepunten in Praag! Het is erg druk maar wel erg bijzonder om te zien en zeker de moeite waard! Wees op tijd (ieder heel uur) voor een goede plaats op het plein...


Roosjee op 27 Jan. 2010 17:50

Ik ben er twee keer geweest. eerste keer wist ik niet wat er gebeurde, er staat een massa toeristen omheen, dan gaa je er automatisch heen. En dan maar naar boven kijken. Tjaa toen begreep ik het toen de klokken gingen luiden, dan hoor je iedereen zeggen "ohhhh". De tweede keer was het nog steeds mooi.. Het is en blijft iets aparts.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Praag