New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Wenceslausplein

Beroemd plein in Praag. Het is een boulevard, met daartussen een smal park. Tegenwoordig vind je er winkels en uitgaansgelegenheden. Er vonden diverse manifestaties en protestacties plaats. Bekend geworden is Jan Palach, die zichzelf in 1969 als protest tegen het communistische regime in brand stak. Later volgden Jan Zajíc, en nog acht anderen. Op het plein vind je een herdenkingssteen voor Palach en Zajíc.


Tips

Rita op 22 Jan. 2009 13:31

Ongelooflijk ! Een groot openluchtmuseum . Een aanrader, maar als je alles wil gezien hebben heb je veel meer nodig dan de drie volle dagen dat wij er geweest zijn . Alle mogelijke bouwstijlen , ongelooflijk mooie kerken , synagoges en bibliotheken . En je wordt heel stil in het Joods Museum , op het Joodse kerkhof en op het Wenceslausplein bij de gedenksteen van Jan Pallach . Je euro s wissel je best niet in een van de wisselkantoren in de straat . Ze slaan je om de oren met ongelooflijke koersen maar als ze dan hun commissie eraf houden heb je veel minder over dan wanneer je in je hotel wisselt . En het scheelt veel . Wij gaan zeker nog terug want we willen meer zien .


Angela op 25 May. 2008 14:50

Praag is egt een wereld stad waar je geweest moet zijn!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Praag