New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Vasamuseum

Een maritiem museum. Gevestigd op het eiland Djurgården. In het museum is het zeventiende-eeuwse schip de Vasa te zien. Om het schip is letterlijk een modern pand gebouwd. Je kunt om het schip heen lopen én het op verschillende verdiepingen, dus vanaf verschillende hoogtes, bekijken. De Vasa zonk in 1628. Toentertijd was het een groot drama voor Zweden. Het gloednieuwe schip, het paradepaardje van de vloot, voer voor het eerst uit. Het zonk na 1300 meter varen. De reden: het was te zwaar, er stonden te veel kanonnen opgesteld. In 1961 werd het schip alsnog geborgen. In 1990 ging het museum open. Het is inmiddels het best bezochte museum van Scandinavië.


Tips

Hilde op 16 Aug. 2011 15:48

Het Vasamuseum was onze eerste bezienswaardigheid. Echt de moeite om mee te beginnen. Vergeet ook de video niet te bekijken, die geeft veel achtergrondinformatie !


Anoniem op 21 Jul. 2010 19:14

Ontzettend mooi museum... we hebben onze ogen uitgekeken. Niet zo zeer wat er te zien is is interessant maar vooral hoe het te zien is. Het museum is gewoon ontzettend mooi gebouwd en ingericht. En er is zo veel te zien. niet alleen de Vasa zelf maar ook een aantal skeletten die ze hebben gevonden, er zijn er zelfs een aantal levensecht gerestaureerd. Maar ook hebben ze kleding en etensresten teruggevonden en zijn er honderden wetenswaardigheden over de berging van de vasa. Het is gewoon ontzettend mooi. Tip: Op de site van het Vasa Museum kun je (gratis) een audiotour downloaden. Deze kun je op je eigen MP3-speler zetten om tijdens je bezoek af te luisteren.


Rieneke op 30 Jun. 2010 21:15

Zeker heengaan. Heel indrukwekkend. Vlakbij kan je ook fietsen of een kano huren. Ook heel leuk.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Stockholm