New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Basiliek van San Marco

De grootste kerk van Venetië. Gelegen aan het San Marcoplein en naast het Dogenpaleis. De huidige basiliek is de derde kerk op dezelfde plek. De kerk werd in 1060 gebouwd om de overblijfselen van de evangelist Marcus een laatste rustplek te bieden. De basiliek van San Marco heeft vijf witte koepels en is versierd met torentjes en bogen. Ook het interieur is beroemd. Zo bestaan de vloeren uit marmer en mozaïeken.


Tips

Moonray op 27 Mar. 2009 16:44

ik vindt het een mooi bouwwerk maar ik vindt het maar een zielige stad Venetië! alles is er duur en ze hebben 1 wc voor alle toeristen die er passeren dan kost het je nog 5 euro! dus ik raad je aan als je gaat eerste je behoefte te doen voor je gaat anders heb je een probleem


Liselore op 20 Nov. 2008 12:42

Prachtig! Neem vooral ook de tijd om alle details aan de buitenkant goed te bekijken. Let ook op je kleding als de basiliek wil bezoeken, met blote schouders of te korte broek wordt je namelijk niet binnengelaten.


Anoniem op 28 May. 2008 10:43

Het is echt zo'n mooi gebouw en venetië is geweldig iedereen moet daar een keer geweest zijn!!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Venetië