New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

San Marcoplein

Het belangrijkste plein. Het hart van de stad. Het plein is vernoemd naar de evangelist Marcus, de beschermheilige van Venetië. Op het plein vind je zowel de San Marcobasiliek als het Dogenpaleis. Ook de Campanile, een bakstenen toren van 98.5 meter, kun je er bekijken. Zeker overdag is het San Marcoplein afgeladen met toeristen. ’s Avonds, als de schemering valt, wordt het rustiger.


Tips

Ramona op 09 Feb. 2010 11:03

Mooie stad om een keer te hebben gezien de gondelvaart was leuk maar kort daarna nog een tocht gemaakt met een grotere boot tijdens de tocht werdt je van alles uitgelegd over de belangrijke gebouwen en de geschiedenis er van. Verder neem een goed gevulde portemonnee mee want het is er erg duur.


Liselore op 20 Nov. 2008 12:49

Het was een droom om hier rond te lopen, het plein is zo beroemd dat het me niet eens stoorde dat het zo druk was. Als je je afvraagt waarom de terrasjes op dit plein helemaal leeg zijn: dit komt omdat je hier al snel € 10,- voor een colaatje betaald. Maar dan heb je wel een fantastisch uitzicht...


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Venetië