New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Barcelona, Expres verdwalen in wereldstad

Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje. De stad ligt aan de Middellandse Zee. Inwoners: 1.6 miljoen. Tel je daar het aangrenzende, stedelijke gebied bij op, dan kom je op ruim 5 miljoen inwoners.

Bar, cel en ona. Het zijn drie Catalaanse woorden. Bar betekent bar, cel betekent lucht en ona betekent golven. Oftewel, Barcelona! Het is een stad die op ieders verlanglijstje staat én de naam legt eigenlijk al uit waarom. En dan zijn er nog de architectonische hoogstandjes van Antoni Gaudí, verschillende topmusea en de eindeloze shopmogelijkheden.

Het toeristisch epicentrum van de stad is zonder twijfel De Ramblas. Op deze wandelpromenade zie je anderhalve kilometer lang straattheater, restaurants, portrettekenaars en al het andere wat je bij een toeristische hotspot voorstelt. Nog leuker: de Barri Gòtic en El Raval. Deze twee wijken vind je aan weerszijden van De Ramblas. In de wijken zitten goede (tapas)restaurants, broodjeszaken, cafés, terrassen, historische pleintjes en boetiekjes. Het beste is om vooral geen kaart van de stad mee te nemen. Heerlijk toch, gewoon verdwalen!?

Waar je wel van tevoren over moet nadenken, zijn de bouwwerken van Antoni Gaudí. De hele stad staat vol met de Efteling-achtige bouwwerken van deze architect en kind van de streek. Je moet echt een keuze maken, want al die panden bekijken, gaat je in een weekend niet lukken. Niet te missen is in ieder geval de Sagrada Familia. Deze kerk is het meesterwerk van de architect. Tot aan zijn dood, in 1926, werkte hij er aan. Nog steeds is de kerk niet af. Of het bouwproject ooit tot een eind komt, durft inmiddels niemand meer te zeggen. Wordt het 2026, honderd kaar na de dood van Gaudí? Het zou mooi zijn.

Voor de voetballiefhebbers is een bezoek aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, een leuk uitstapje. Een stadiontoer - kleedkamers, persruimte en spelerstunnel – is bij je ticket voor het clubmuseum inbegrepen. Ook een aanrader: naar het strand gaan. Zeker in de zomer, als er tot ’s avonds laat feestjes aan de gang zijn. Tenminste, tot een uur of 01.00 ’s nachts. Dan komt de politie vertellen dat het over en sluiten is. Oftewel, geen cel (lucht) en ona (golven) meer, maar wel bar (kroegen). En die kroegen vind je volop in de Barri Gòtic en El Raval. Reken maar dat het laat wordt!

Accommodaties Barcelona

Weer in Barcelona

vrij zonnig
10 °C

vrij zonnig

Nuttige info

Ligt in Spanje
De euro
Geen tijdsverschil
±3 uur vliegen

El Raval

» meer bezienswaardigheden

Deel met vrienden