Camp Nou, het grootste stadion van Europa, is een bekende bezienswaardigheid van Barcelona en een absolute must-see voor voetbalfans. Het stadion is de thuisbasis van FC Barcelona, één van de meest succesvolle voetbalclubs ter wereld, en staat bekend om zijn indrukwekkende omvang en architectuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Camp Nou jaarlijks duizenden bezoekers trekt, van voetbalfans tot architectuurliefhebbers. Breng ook een bezoek aan het FC Barcelona museum dat ernaast ligt waar je alles leert over de geschiedenis van de club en de gewonnen bekers kunt bezichtigen.

Geschiedenis

Het stadion Camp Nou werd gebouwd in 1957 en opende zijn deuren op 24 september van dat jaar. Het was destijds het grootste stadion ter wereld, met een capaciteit van 93.053 zitplaatsen. Sindsdien heeft het stadion verschillende renovaties ondergaan, waarbij de capaciteit is vergroot tot 99.354 zitplaatsen. Het stadion is de thuisbasis van FC Barcelona en heeft een reputatie als één van de meest gevreesde stadions voor tegenstanders. Camp Nou is niet alleen de thuisbasis van FC Barcelona, maar wordt ook regelmatig gebruikt voor concerten en andere grote evenementen.

Het stadion is vernoemd naar de voormalige president van FC Barcelona, ​​Josep Samitier, die Camp Nou omschreef als “een nieuw thuis voor onze club”. De term “Camp Nou” betekent “nieuw veld” in het Catalaans, en verwijst naar het feit dat het stadion destijds een van de modernste voetbalstadions ter wereld was.

Bijzonderheden en hoogtepunten

Eén van de bijzondere aspecten van Camp Nou is het feit dat het stadion voortdurend wordt gemoderniseerd en verbeterd. Zo werd het stadion in 2019 gerenoveerd, waarbij onder andere de tribunes en de toegangspoorten werden vernieuwd. De renovatie maakte het stadion nog aantrekkelijker voor bezoekers en droeg bij aan de positie van Camp Nou als een van de belangrijkste toeristische attracties van Barcelona.

Uiteraard is één van de mogelijke hoogtepunten van een bezoek aan Camp Nou het bijwonen van een wedstrijd van FC Barcelona. Als je de kans krijgt om een wedstrijd bij te wonen, dan is dat een onvergetelijke ervaring. De sfeer in het stadion is ongeëvenaard en de fans van FC Barcelona zijn bekend om hun passie en enthousiasme. Heb je niet de kans om dit te doen, dan is een rondleiding door het stadion van Camp Nou een uitstekend alternatief. Tijdens de rondleiding kun je de kleedkamers van de spelers bekijken, het veld betreden en de tribunes van dichtbij bekijken.

Camp Nou beschikt ook over een interessant museum, dat zich binnen het stadion bevindt. Het museum is gevuld met trofeeën, memorabilia en foto’s van de geschiedenis van FC Barcelona en biedt de bezoekers een kans om alles te leren over de club. Het museum is verdeeld in verschillende secties, waaronder de geschiedenis van de club, de grote spelers en trainers van de club en een uitgebreide collectie van shirts en andere memorabilia.

Naast het museum kunnen bezoekers ook genieten van verschillende andere attracties, zoals de multimedia-ruimte, waar je kunt zien hoe FC Barcelona een van de grootste voetbalclubs ter wereld is geworden. Daarnaast kun je een rondleiding krijgen door het stadion, waarbij je de kleedkamers, de tunnel, het veld en de tribunes bezoekt.

Bezoekersinformatie

Als je van plan bent om Camp Nou te bezoeken, is het raadzaam om van tevoren tickets te reserveren. Dit kan online via de website van FC Barcelona of via een van de vele ticketbureaus in de stad.  Kaartjes voor thuiswedstrijden zijn echter ook bij het stadion te koop. Je moet hiervoor wel in de rij staan én een beetje geluk hebben. Door online tickets te kopen ben je verzekerd van toegang tot het stadion en kun je eventuele wachtrijen vermijden.

Bereikbaarheid

Als je Camp Nou wilt bezoeken, zijn er verschillende manieren om er te komen. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zo kun je bijvoorbeeld de metro nemen naar station Collblanc, dat op loopafstand van het stadion ligt. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die in de buurt van het stadion stoppen. Als je met de auto komt, is het goed om te weten dat er parkeermogelijkheden in de buurt zijn, maar dat deze vaak beperkt zijn.