Het Casa Batllo is, net als Casa Milà, één van de meest iconische en unieke gebouwen in de stad Barcelona, Spanje. Het is een modernistisch gebouw dat werd ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí. Het is één van de meest bezochte attracties van de stad en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het Casa Batllo is een van de belangrijkste voorbeelden van de modernistische architectuur van Barcelona en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, net zoals de andere werken van Antonu Gaudí.

Geschiedenis van Casa Batllo

Het Casa Batllo is gelegen aan de Passeig de Gràcia, één van de belangrijkste straten in het centrum van Barcelona. Het is gebouwd tussen 1904 en 1906 en was oorspronkelijk bedoeld als een privéwoning voor de welgestelde familie Batllo. Josep Batllo, een rijke textielhandelaar, gaf de opdracht voor de bouw. De Batllo familie woonde in het gebouw tot de jaren 1950, waarna het werd omgebouwd tot een museum.

Wat maakt het Casa Batllo zo bijzonder?

Het Casa Batllo heeft een zeer opvallend ontwerp en is een van de meest herkenbare gebouwen in Barcelona. Het gebouw heeft een organische en surrealistische uitstraling, met kronkelende vormen, kleurrijke mozaïeken en opvallende torens. Het gebouw is ontworpen in de modernistische stijl, die in Barcelona in de vroege 20e eeuw zeer populair was.

Eén van de meest indrukwekkende kenmerken van het Casa Batllo is het dak. Bezoekers kunnen het dak beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht over Barcelona. Het dak is versierd met een prachtige draak, die is gemaakt van glas en keramische tegels. De draak is één van de meest iconische kenmerken van het Casa Batllo en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Een ander hoogtepunt van een bezoek aan het Casa Batllo is de galerij op de eerste verdieping. Deze galerij heeft grote ramen die uitkijken op de Passeig de Gràcia en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Het Casa Batllo heeft ook een museumwinkel waar bezoekers souvenirs kunnen kopen en een café waar ze kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Wat is er te zien/doen?

Het Casa Batllo is open voor het publiek en er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar. Bezoekers kunnen het gebouw verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis en het ontwerp van het Casa Batllo. Tijdens de tour kunt u de verschillende kamers van het gebouw bekijken, waaronder de slaapkamers, de eetkamer en de keuken. Er is ook een prachtige binnenplaats die is versierd met mozaïeken en glas-in-lood ramen.

Bezoekersinformatie

Als je het Casa Batllo wilt bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om je tickets van tevoren te k open, vooral als je tijdens het hoogseizoen reist. Dit kan online via de officiële website van het Casa Batllo. Het is ook mogelijk om tickets ter plaatse te kopen, maar houd er rekening mee dat er mogelijk lange wachtrijen zijn. We raden aan om comfortabele schoenen te dragen, aangezien de rondleiding en het beklimmen van het dak enkele trappen vereisen.

Reisadvies

Het Casa Batllo is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde metrohalte is Passeig de Gràcia, die wordt bediend door de metrolijnen L2, L3 en L4. Er zijn ook verschillende buslijnen die stoppen in de buurt van het Casa Batllo. Als je met de auto reist, zijn er verschillende parkeergelegenheden in de buurt, maar houd er rekening mee dat parkeren in het centrum van Barcelona duur kan zijn.