Parc Zoologic de Barcelona is een must-visit attractie voor toeristen die Barcelona bezoeken. Deze dierentuin, gelegen in het hart van de stad, biedt een fascinerende kijk in de wereld van verschillende bijzondere dieren en hun leefomgeving. Met ongeveer 2000 dieren van meer dan 300 verschillende soorten, inclusief bedreigde en zeldzame diersoorten, is de dierentuin een educatieve en vermakelijke ervaring voor het hele gezin. De dierentuin is dertien hectare groot. Naast de dieren zijn er in de dierentuin nog vele andere activiteiten te doen, waardoor het een perfecte bestemming is voor een dagje uit in Barcelona.

Geschiedenis van Parc Zoologic de Barcelona

Parc Zoologic de Barcelona is opgericht in 1892 en is daarmee één van de oudste dierentuinen in Spanje. Het park is opgericht met als educatief doel om bezoekers kennis te laten maken met verschillende diersoorten, maar ook om recreatieve activiteiten te bieden. Een andere belangrijke factor in de bekendheid van Parc Zoologic de Barcelona was de albino gorilla, Sneeuwvlokje. Hij was geboren in 1965 en helaas overleden in 2003. Sneeuwvlokje trok in de jaren ’60 en ’70 veel bekijks en werd een symbool van de dierentuin. De populariteit van Sneeuwvlokje zorgde voor een toename in het aantal bezoekers van de dierentuin en heeft bijgedragen aan de bekendheid ervan.

Wat maakt het zo bijzonder?

Het park heeft door de jaren heen verschillende renovaties ondergaan om de verblijven van de dieren te verbeteren en uit te breiden. Parc Zoologic de Barcelona heeft door de jaren heen verschillende populaire bewoners gehad, zoals de reuzenmiereneters en dwergnijlpaarden. Ook heeft de dierentuin een belangrijke rol gespeeld bij het behoud van bedreigde diersoorten, zoals de Iberische lynx en Sumatraanse tijger.

Ten eerste heeft Parc Zoologic de Barcelona een grote verscheidenheid aan diersoorten, waaronder bedreigde diersoorten die in het wild moeilijk te zien zijn. Bezoekers kunnen hierdoor kennis maken met verschillende diersoorten die ze anders niet zouden kunnen zien. Parc Zoologic de Barcelona heeft door de jaren heen verschillende populaire bewoners gehad, zoals de reuzenmiereneters en dwergnijlpaarden. Daarnaast is de dierentuin actief betrokken bij het behoud en de bescherming van bedreigde diersoorten, waaronder de Sumatraanse tijger en Iberische lynx. Zo kan een bezoek aan Parc Zoologic de Barcelona ook kan bijdragen aan het behoud van deze dieren.

Parc Zoologic de Barcelona biedt ook educatieve programma’s en tentoonstellingen die bezoekers meer inzicht geven in de dierenwereld en de natuurbehoudsinspanningen van de dierentuin. Daarnaast biedt de dierentuin verschillende voorstellingen, waaronder vogelshows en zeeleeuwenshows. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin aanwezig. Bovendien is het goed te combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Parc de la Ciutadella.

Bezoekersinformatie

Als je Parc Zoologic de Barcelona wilt bezoeken, zijn er verschillende manieren om er te komen. Het park ligt op ongeveer 20 minuten lopen van het stadscentrum en is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt de metrolijnen L4 of L3 nemen naar het station “Ciutadella | Vila Olímpica” en vervolgens te voet naar het park gaan. Ook kun je gebruik maken van de buslijnen die langs de dierentuin rijden.

Eet- en drinkgelegenheden

In Parc Zoologic de Barcelona zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden te vinden, waaronder een zelfbedieningsrestaurant en verschillende snackbars. Hier kun je genieten van diverse drankjes en gerechten. Het is dus niet nodig om van tevoren jouw eigen lunch mee te nemen, al is dit natuurlijk wel goedkoper als je geld wilt besparen op het bezoek.

Regels

Tijdens een bezoek aan de dierentuin gelden er verschillende regels voor bezoekers. Om te beginnen moet je de aangegeven paden en regels volgen om de veiligheid van zowel de bezoekers als de dieren te waarborgen. Het is ook niet toegestaan om te roken in het park en huisdieren, behalve hulphonden, zijn niet toegestaan. Bovendien is het natuurlijk niet toegestaan om dieren te voeren of aan te raken.