Buckingham Palace

Een koninklijk paleis. Sinds jaar en dag de thuisbasis van het Britse Koninghuis. Gebouwd in 1703. Na de dood van prinses Diana gingen beelden van de bloemenzee voor het hekwerk van het Paleis de hele wereld over. Het paleis beslaat een oppervlakte van 77.000 vierkante meter. Het heeft 775 kamers en 1514 deuren. Zo nu en dan zijn kamers toegankelijk voor publiek. Eén van de grootste attracties: het wisselen van de wacht.


Tips

Anoniem op 09 Aug. 2010 18:55

Het wisselen van de wacht is echt geweldig om te zien. Een aanrader is om er wel vroeg te staan, bij het hek van Buckingham Palace.(Even aan hotelpersoneel vragen wanneer de wisseling is) Daar achter het hek gebeurd toch het meest. Toen wij er waren kon je ook Buckingham Palace van binnen bekijken. Je krijgt een koptelefoon met een taal naar keuze en zo leid je jezelf rond. Ook hier moet je er vroeg bijwezen, het is er erg druk en moet lang wachten( - 2 uur) Maar zeker de moeite waard!


Marcske op 29 Sep. 2009 21:33

Na de buitenwijken en de "Blackwell-tunnel", een van de eerste hot-spots die we - zo'n slordige 26 jaar geleden - te zien kregen vanuit de bus. Mooie omgeving ook. Hint voor de aflossing van de wacht: =================================== Ga naar de Horse Guard's Barracs aan The Mall, een half uur vroeger dan aan het paleis. Veel minder volk, duurt langer en hun manoeuvers (met paarden) zijn trager (= beter om te fotograferen, zelfs al is het digitaal). Wandeling door of in St-James' Park was ZEKER de moeite!!!


Charissa op 05 Jan. 2009 15:36

Gisteren was ik in Londen en we wilden natuurlijk Buckingham Palace ook zien. Toevallig was de wisseling bezig. Er waren hordes mensen maar heb toch een plekje kunnen bemachtigen bij het hek van het paleis zodat ik alles heb kunnen zien. Ik vond het echt sjiek om eens mee te mogen maken. Wat een show maken die gasten om even van plaats te mogen wisselen, geweldig!!


Liselore op 20 Nov. 2008 11:47

Heb al tijdens twee verschillende trips naar Londen een poging gedaan om het wisselen van de wacht mee te maken, maar het is me nog altijd niet gelukt... Ondanks dat er op de aangegeven tijden honderden mensen staan is er niets gebeurd. Het is onduidelijk op welke dagen nu wel en geen wisseling is, dus bespaar je de moeite. Al dat gedoe om half vertrapt te worden om wat traditionele mannen op paarden te zien... Bij Downing Street 10 staan ze ook en kun je ze op je gemakje fotograferen.


Buckingham Palace bezoeken op 15 Feb. 2008 12:15

Één keer per jaar is de koningin op vakantie en verblijft zij in één van haar andere paleizen. Gedurende deze tijd is het paleis open voor bezoek. U ziet dan een groot deel van het paleis en u krijgt een geluidsrecorder met daarop informatie over de verschillende kamers waar u doorheen wandelt. Ook krijgt u een groot deel van de tuin te zien.


Kees op 19 Dec. 2007 20:01

Neem ook eens een kijkje om de hoek in de Royal Mews, een soort koninklijke stallen. Voor als je van paarden, pracht en praal houdt ...


Krista op 11 Dec. 2007 15:03

Je moet het gezien hebben ja, maar je ziet amper wat! Veel te veel mensen :( Ik zou zelf zeggen, sla maar over.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Londen