Slot Charlottenburg

Het grootste paleis van de stad. Gelegen in het stadsdeel Charlottenburg, helemaal in het westen van Berlijn. Slot Charlottenburg werd opgeleverd in 1699. De opdracht voor de bouw werd gegeven door Sophie Charlotte, de vrouw van de Pruisische keizer Frederik I (1657-1713). In de Tweede Wereldoorlog werd het paleis bijna helemaal vernietigd. Tegenwoordig ziet het er weer prachtig uit. Hetzelfde geldt voor de paleistuinen. In Slot Charlottenburg kun je kamers van de Pruisische keizers bekijken. Ook vind je er het museum van Vor und Frühgeschichte. In het museum zijn verschillende kunstwerken en gebruiksvoorwerpen van de Oudheid tot de middeleeuwen te zien.


Tips

Lex op 24 Aug. 2011 12:24

De binnenkant bezoeken is leuk om te doen als je niet meer weet wat je moet doen of bij slecht weer. Het is allemaal erg oud en je moet er van houden. Je mag er niet fotograferen. De buitenzijde is prachtig om te zien. Een bezoek aan de tuin is aan te raden. Vooral bij mooi weer


Tonny op 27 Feb. 2010 22:57

Op maandag is het paleis gesloten, maar wij vonden de buitenkant al erg mooi.


Alice op 17 Jul. 2008 21:04

Het slot is zeker de moeite waard. Wij hebben zonder gids rond gelopen en hadden een soort van walkman bij ons met de vertellingen van het kasteel. Jammer is dat je apart moet betalen voor het oude kasteel en de nieuwe vleugel.


Florence op 16 Mar. 2008 15:39

Het was echt een allesbehalve warm onthaal en de rondleiding is waardeloos. Ga er niet heen want je komt teneergeslagen terug.


Erwin op 03 Sep. 2007 15:50

Hier aangekomen kwamen we erachter dat we geen cash bij ons hadden, pinnen kan wel, maar niet met een Nederlandse pinpas. Een stukje lopen vanaf het slot is wel een pinautomaat, maar daar was een storing. Wel even in de souvenirshop gekeken, maar aan de foto's te zien in een boek wat daar lag heb ik niets gemist.. Leuk om foto te maken van de buitenkant, maar is denk ik zonde van je tijd.


Simone op 22 Jul. 2007 11:06

Als je onder de 60 bent, moet je hier niet naartoe. Tenzij je een zwak hebt voor alles wat met oud te maken heeft. De rondleiding is waardeloos, maar dat kan ook aan de guide liggen..


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Berlijn