Kurfürstendamm

De grootste winkelboulevard van Berlijn. Gelegen in het westen van de stad. De Ku'Damm, zoals de straat in de volksmond genoemd wordt, was het centrum van het oude West-Berlijn. Je vindt er allerhande winkels. Van duur tot goedkoop. Verder zijn er aan en rondom de kilometers lange Kurfürstendamm veel hotels en horeca gevestigd. De straat uitlopen, kost je minimaal een half uur. Aan het begin van de Kurfürstendamm zit een belangrijke bezienswaardigheid: de Gedächtniskirche. 


Tips

Amber op 05 Sep. 2014 16:54

Waarom word het ku'damm genoemd


Draadjuh op 02 Dec. 2009 00:26

Als je de kurfürstendamm gaat bekijken moet je zeker het KaDeWe, ofterwijl KaufhausDesWesterns niet vergeten!! Zo`n grote en mooie winkel en op de zesde etage alleen maar etenswaren, zo`n 5000 verschillende soorten vleeswaren en 3000 verschillende soorten kaas. Chocolade in allerlei vormen en maten en veel leuke restaurantjes waar je een exclusief hapje kan eten tegen een redelijke prijs. Deze etage wordt niet voor niks de zevende hemel genoemd!


Annemiek op 06 May. 2009 20:56

Gezellige en mooie winkelstraat. In de zijstraatjes kun je lekker en goedkoop eten. Een aanrader is het museum The story of Berlin.


Hans op 13 Jan. 2009 09:44

City-tour kost ± €. 10,00 p.p. Met je dagticket van de U-bahn kun je ook met Stadsbus 100 een rondrit maken, en die is dan gratis.!!


Alice op 17 Jul. 2008 21:00

Wij zijn net terug uit Berlijn. Geweldige stad en erg levendig. Hotel was wat minder maar voor de rest in 1 woord geweldig! Vooral het openbaar vervoer. Een aanrader.


Cor appel op 17 Sep. 2007 14:53

net terug uit berlijn vlakbij de kurfurstendam een hotel gevonden.een aanrader is om daar een city tour te nemen dat zijn gele bussen die je naar alle historische en belangrijke plekken in berlijn brengen ze stoppen iedere 15 min.dus je kan in enuit stappen waar je maar wilt dit kost 20 euro per persoon en duurt van 10 uur in de morgen tot s middags 1800. uur. het eten is goed en niet duur maar probeer dan vooral de zijstraten van de kurfurstendam dat scheelt enorm.


Erwin op 03 Sep. 2007 14:50

De Ku'Damm is idd erg groot, veel verschillende winkels en gezellig druk. Toegang tot de Gedächtniskirche is gratis, dus zeker een aanrader om even naar binnen te lopen. Verder vind je hier de KaDeWe (soort grote Bijenkorf). Hierboven zit een restaurantje, maar wij vonden deze erg duur. Zeer makkelijk te bereiken met de U-bahn.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Berlijn