New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Kon-Tiki Museum

Een museum over de ontdekkingsreizen van de Noorse antropoloog Thor Heyerdahl. Gelegen op het schiereiland Bygdoy. Eén van de ontdekkingsreizen van Heyerdahl was de zogenoemde Kon-Tiki expeditie uit 1947. Hierbij maakte Heyerdahl, samen met vijf anderen, een reis op een vlot dat hij Kon-Tiki noemde. De legendarische tocht startte in Peru en eindigde in Polynesië. De trip duurde 101 dagen; er werd bijna 7000 kilometer afgelegd. Heyerdahl schreef ook een boek over de expeditie: Kon-Tiki. Het is één van de populairste boeken van Noorwegen. In 1999 werd Heyerdahl bij een verkiezing uitgeroepen tot Noor van de eeuw. In het Kon-Tiki museum vind je onder meer het originele vlot van de expeditie.


Tips

Nicole/Rijmenam/Belgie op 24 Jul. 2011 11:02

Dit museum is werkelijk zijn geld waard


Mirjam op 23 Jun. 2007 16:35

Het was een leuk museum. Wel klein, maar indrukwekkend. Als je die boot ziet, dan denk je echt, hoe kan hij hiermee de zee opgegaan zijn!? Zeker ook voor kinderen een echte aanrader!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Oslo