Plaza de torres de la Maestranza

Een grote stierenvechtenarena. Gelegen aan de Paseo Cristóbal Colón. Ook als je niet van stierenvechten houdt, is het Plaza de torres de la Maestranza de moeite. Het is namelijk een mooi, historisch bouwwerk. De bouw startte in 1761 en nam maar liefst 100 jaar in beslag. Tegenwoordig wordt het Plaza de torres de la Maestranza beschouwd als één van de mooiste stierenvechtenarena’s van Spanje. De buitenkant van de arena is gebouwd in barokstijl. De ingang, die Puerto del Príncipe heet, is uit steen uitgehakt. In totaal is er plek voor een kleine 15.000 bezoekers. Het stierenvechtenseizoen in Spanje loopt van maart tot en met oktober. Overigens vind je in het Plaza de torres de la Maestranza ook een museum over het stierenvechten. Bij een bezoek aan het museum mag je ook een kijkje nemen in de stallen van de stieren. 


Tips

Weldenkend persoon op 10 Feb. 2009 18:30

NOOIT naar dit soort gruwelijke dierenmishandeling gaan kijken want bij het kopen van een toegangskaartje steun je dit doodmartelen van dieren. Check de keiharde feiten op stieren.net - die liegen niet!


Astrid op 15 Jan. 2008 00:14

Deze arena wordt aangeduid als 'Plaza de torres de la Maestranza' maar ik denk dat er bedoeld wordt 'Plaza de toros'.


Amy op 24 Dec. 2007 16:52

Het is aan te raden hier een rondleiding te volgen. Het stierenvechtseizoen loopt van april tot oktober, mijn bezoek viel daar gelukkig buiten. Persoonlijk wil ik een stierengevecht niet zien, maar het museum is aan te raden. Zeker omdat stierenvechten is onderdeel van de historie is in Sevilla. De stallen die tijdens de rondleiding werden getoond, waren overigens niet de stallen van de stieren (zoals hierboven vermeld) maar van de paarden.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Sevilla