New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Hippiedorp Christiania

Een hippiedorp met Efteling-achtige huizen, vlakbij het centrum. Gesticht in 1970, toen diverse hippies een oud militair gebied kraakten. Sindsdien een doorn in het oog van de overheid. Zeker tegenwoordig is de politie vaak op het terrein aanwezig. Soms is de sfeer gespannen. De bekendste straat is Pusher Street, waar vroeger openlijk en tegenwoordig stiekem softdrugs verhandeld wordt. In het dorp heb je leuke horeca en terrassen. Bewust niet gepromoot door de stad Kopenhagen. Een enorme aanrader!


Tips

Peter en jorien op 08 Dec. 2008 00:37

Echt geweldig dat Christiania. Foto's maken op de Pusherstreet mag inderddad niet. Foto's maken in het dorp wel. Echt een geweldige ervaring dit. Zo mooi al die huisjes. Hoog Hans en Grietje gehalte. We kwamen ogen tekort. Ga hier heen met mooi weer.


Hans op 26 May. 2008 12:51

Wie Kopenhagen bezoekt moet hier zeker passeren, al ware het maar voor het speciale karakter van deze enclave. Fotograferen wordt in Christiania helaas niet toegelaten.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Kopenhagen