In het hart van Kopenhagen ligt het historische Amalienborg Paleis, het winterverblijf van de Deense koninklijke familie. Dit prachtige paleiscomplex is een prachtig voorbeeld van de Rococo architectuur en bestaat uit vier identieke gebouwen rond een achthoekig plein. Het straalt een sfeer van koninklijke elegantie en historie uit die je nergens anders in de stad zult tegenkomen.

Bij aankomst op het Amalienborg Plein, wordt je begroet door het iconische standbeeld van Koning Frederik V te paard, de oprichter van Amalienborg. De vier paleizen zijn vernoemd naar Deense adellijke families: Christian VII’s Palace, Christian VIII’s Palace, Frederick VIII’s Palace en Christian IX’s Palace. Elk paleis heeft zijn eigen unieke charme en historie.

Wat is er te zien bij de Amalienborg?

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Amalienborg is de wisseling van de wacht, een dagelijkse ceremonie die plaatsvindt om 12 uur ’s middags. De wachtparade marcheert van hun kazerne naar het paleis, een traditie die een diepe historische en culturele betekenis heeft voor de Denen. Je zal ook merken dat dit druk bezocht wordt door toeristen en lokale bewoners.

Binnen in de paleizen krijg je een kijkje in het leven van de koninklijke familie door de eeuwen heen. Het museum in Christian VIII’s Palace is een aanrader voor liefhebbers van koninklijke geschiedenis. Hier kun je de prachtige vertrekken bewonderen, elk met een eigen verhaal en historische betekenis.

De combinatie van schoonheid, koninklijke traditie en historische diepgang maken een bezoek aan Amalienborg een onmisbare ervaring voor iedereen die Kopenhagen bezoekt. Neem de tijd om rond te dwalen door de prachtige kamers, de kunstwerken te bewonderen en de rijke Deense geschiedenis te absorberen die in elk detail van dit koninklijke complex is verweven.

Praktische informatie

 • Locatie: Het Amalienborg Museum bevindt zich in het paleis van Christian VIII op het Amalienborg complex. De ingang is bij de poort het dichtst bij de metrostations Marmorkirken (dichtst bij het museum) of Kongens Nytorv​​.
 • Openingstijden: De openingstijden variëren gedurende het jaar. Over het algemeen is het museum geopend van 10:00 tot 15:00 of 16:00 uur, afhankelijk van het seizoen.
 • Toegangsprijs:
  • Volwassenen: DKK 120 (ongeveer €16)
  • Studenten (met geldig ID): DKK 78 (ongeveer €10,50)
  • Groepen (minimaal 10 personen): DKK 96 per persoon (ongeveer €13)
  • Kinderen onder de 18 jaar: Gratis​2​.

Ga op avontuur via Stedentrippers

Amalienborg is niet alleen een toonbeeld van Deense koninklijke traditie, maar ook een levende geschiedenis die bezoekers verwelkomt om deel te nemen aan de tijdloze elegantie en grandeur van de Deense monarchie. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens je stedentrip in Kopenhagen, Amalienborg Paleis is een bezoek meer dan waard.