In het pittoreske stadje Roskilde, op slechts een korte treinrit van Kopenhagen, bevindt zich het Vikingmuseum, officieel bekend als het Viking Ship Museum. Dit museum is een fascinerende duik in het Vikingverleden van Denemarken, met een indrukwekkende collectie goed bewaarde Viking-schepen en artefacten die een levendig beeld schetsen van de avontuurlijke geest van de Vikingtijd.

Bij aankomst bij het museum wordt je begroet door de serene wateren van Roskilde Fjord, waarop enkele reconstructies van Viking-schepen majestueus dobberen. Het museum zelf is modern en ruimtelijk opgezet, met grote glazen ramen die uitkijken over het water en de oude schepen in hun authentieke glorie tonen.

Wat is er te zien in het Vikingmuseum?

Het pronkstuk van het museum is de collectie van vijf originele Viking-schepen die in 1962 in de fjord werden ontdekt. Deze schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en tentoongesteld in een grote hal, waar je de ingewikkelde details van hun constructie en de vaardigheid van de Viking-scheepsbouwers kunt bewonderen.

Daarnaast biedt het museum een scala aan interactieve tentoonstellingen en activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Je kunt zelfs aan boord gaan van een gereconstrueerd Viking-schip, zeillessen volgen, of in de zomermaanden genieten van live Viking-ambachtsdemonstraties en -gevechten.

Praktische informatie

Locatie

Het Viking Ship Museum is gelegen aan de Vindeboder 12, 4000 Roskilde, Denemarken. Het is gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit Kopenhagen, met een reistijd van ongeveer 30 minuten.

Openingstijden

De openingstijden variëren per seizoen. Over het algemeen is het museum geopend van 10:00 tot 16:00 uur, met langere openingstijden in de zomermaanden.

Toegangsprijs

  • Volwassenen: DKK 150 (ongeveer €20)
  • Studenten (met geldig ID): DKK 130 (ongeveer €17,50)
  • Kinderen onder de 18 jaar: Gratis

Stap in de wereld van de Vikingen

Het Vikingmuseum in Roskilde is een verrijkende ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis, maritieme avonturen en de cultuur van de Vikingen. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of op zoek bent naar een unieke en educatieve ervaring, een bezoek aan het Viking Ship Museum is een boeiende reis terug in de tijd naar een periode die de geschiedenis van Denemarken en het bredere Noord-Europese gebied diepgaand heeft beïnvloed. Ontdek het via Stedentrippers!