New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Forum Romanum

Het (politieke en religieuze) centrum van Rome in het Romeinse Rijk. De belangrijkste beslissingen werden er genomen, executies vonden er plaats en legers marcheerden er rond. Later, na de ondergang van het Romeinse Rijk, raakte het Forum Romanum in verval. In de negentiende eeuw begonnen de opgravingen. Het Forum Romanum ligt zo’n tien meter lager dan de naastgelegen Via dei Fori Imperiali. Onder deze drukke verkeersweg liggen ook nog overblijfselen van het Romeinse Rijk.


Tips

D. op 20 Aug. 2011 13:50

Echt prachtig! wel moet je goed weten wat het allemaal vroeger was, dan is het pas leuk om er doorheen te lopen. Zonder dit te weten lijkt het op een grote hoop stenen.


Jj op 18 Aug. 2011 08:49

Van buitenaf gezien ziet het er niet zo bijzonder uit! Je ziet alleen een paar pilaren die nog rechtstaat. Wij waren de bijna de hele middag daar, maar je ziet amper toeristen.Dus het ziet er niet zom mooi uit dat ik gelezen had!!!!


WRN op 01 Jun. 2009 12:40

Nadat we net het Colosseum hadden bekeken, wilden we ook naar Form Romanum. Maar van buitenaf gezien, zag het er niet echt bijzonder uit. Het leek wel alsof er een bom was ontploft en dat dit ervan over was geweest: grote stukken steen hier en daar, af en toe een pilaar en zand en weer stenen. Maar als ik de verhalen hieronder lees, denk ik dat het verderop wel wat mooier moet zijn geweest.


Liselore op 20 Nov. 2008 12:19

In een woord super! Rond de poorten van het forum staan veel verkopers met allerlei boekjes. Kijk hierbij uit naar een klein, dik en breed boekje. Dit laat foto's van het oude forum (en talloze andere ruines in Rome) zien, waarna je er een doorschijnend blaadje overheen kunt leggen zodat je ziet hoe het er vroeger uitzag. Met dit boekje worden die afgebrokkelde bouwwerken en zuilen nog veel interessanter. Zo'n boekje zou niet meer dan € 10,-/ € 15,- mogen kosten, maar is iedere stuiver waard!


Lonneke op 22 May. 2008 21:42

Echt schitterend mooi, wat een geschiedenis en wat mooi om te zien wat er nog van rechtop staat!! Je kunt er niet gratis op, de entree (in combinatie met Colosseum) kost 11 euro.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome