New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin. De bekende Deense dichter en schrijver Hans Christian Andersen schreef er een sprookje over, Disney maakte er een film van en Kopenhagen… Heeft er een standbeeld voor opgericht! Hoewel, het is een beetje een Manneken Pis-ervaring (‘is dit het dan!’). Het beeldje vind je in de haven, onderaan een gladde kade, op een steen in het water. Om de paar minuten glijdt er wel een toerist onderuit. Dus als je van America´s Funniest Home videos-humor houdt… Hier kom je aan je trekken!


Tips

Anoniem op 11 Aug. 2009 02:33

Ze ligt toch vrij afgelegen van het centrum maar het is te doen, en het is het waard want de omgeving is ook prachtig.Het beeldje is niet zo klein als mensen je doen geloven.Manneke Pis in Brussel is denk ik 4x zo klein als haar.


Hans op 26 May. 2008 12:55

Méér nog dan Lego en Carlsberg misschien wel hét symbool van Denemarken. In het verleden hoorde ik vaak negatieve commentaren over dit beeldje (klein, ver van het centrum...) maar alles is natuurlijk relatief. Ik vond het leuk om de zeemeermin eens in het echt van dichtbij te kunnen bewonderen. Het vraagt inderdaad een beetje geduld om een foto te kunnen maken zónder Japanse toeristen. Wat die afstand van het centrum betreft, wel dat valt best mee!


Karin op 29 Oct. 2007 11:42

Leuk om te zien, het is toch wel hét bekendste beeld van Kopenhagen! Wij zijn zelf vroeg gaan kijken, zodat we de hordes Japanners e.d. hebben ontweken, en mooi even met mevrouw Zeemeermin op de foto konden. Je moet op een gegeven moment gewoon over de stenen naar haar toe lopen, uitkijken dat je niet valt!, en bij haar gaan staan, anders kom je nooit aan de beurt! Dus wil je je foto, wees niet te bescheiden!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Kopenhagen