New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Colosseum

Het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Gebouwd in de eerste eeuw na Christus. In het Colosseum vonden de meest bizarre gevechten plaats. Natuurlijk tussen de bekende gladiatoren, maar ook tussen mensen en dieren én tussen dieren en dieren. In totaal vonden negenduizend dieren er de dood. Verder werden in het Colosseum veroordeelde gevangen voor de wilde dieren gegooid. Dit schouwspel was voor de liefhebbers; het vond in de middagpauze plaats. Het Colosseum bood plaats aan 50.000 toeschouwers.


Tips

Moooi op 02 Apr. 2014 17:56

het is daar erg leuk ga ook naar het Forum Romanum daar is het ook heel mooi als je een kaartje koopt duurt het 2 dagen veel plezier als jullie gaan


Peter op 07 Jul. 2011 10:14

Hier moet je echt heen, echt geweldig om te zien. Koop eerst een kaartje bij Forum Romanum, daar is de rij niet zo lang en je kan met dat kaartje ook naar binnen bij Colosseum. Als je rond de middag gaat, sta je zeker een uur in de rij namelijk.


Bianca op 30 Jun. 2011 23:08

Het Colosseum opent al om 8:30. Zorg ervoor dat je er ook dan bent. Zeer korte rij! Met de Roma Pass loop je sowieso al langs de rij met mensen die nog een kaartje moet kopen. Entree: 12 euro p.p. Het kaartje is 2 dagen geldig en geeft toegang tot het Colosseum, Palantine Hill en het Forum Romanum. Het Colosseum is een must see!


W op 01 Jun. 2009 12:31

Wanneer je ervoor staat, is het alsof je midden in de film 'The Gladiator' staat! Het ziet er prachtig uit en het is gewoon onvoorstelbaar dat het er vandaag de dag nog zo mooi bij staat. Buiten staan er mensen die je binnen (tegen een betaling) een rondleiding willen geven. Wij hebben dat niet gedaan en hebben zelf onze ronde gemaakt. Natuurlijk krijg je wel veel informatie mee als je de betaalde rondleiding wel zou doen, maar als je van te voren informatie over het Colosseum googled, kom je er ook wel. De Roma Pass is erg handig: geen lange wachtrij dus je hebt meer aan je dag. Het Colosseum is ook erg mooi om 's avond te bekijken.


Tess op 09 Dec. 2008 23:35

Super!! echt langs gaan...en zoals mijn voorganger al zegt...ook een keer 's avonds erheen gaan. er is vrijwel niemand en je kan de mooiste foto's maken met de nachtstand van je camera! en idd...de ROMA pas is erg handig hier! Je kan zo langs de lange wachtrij naar binnen!


Bas Werry op 01 Dec. 2008 23:07

Colosseum By Night; Loop eens 's avonds als het donker is om het Colosseum. Geen mensenmassa en het is mooi verlicht. Neem een klein statiefje mee ( of koop en een op straat van een Indieer) en je maakt de mooiste foto's. Geldt trouwens voor heel Rome By Noght. Prima te voet te doen allemaal.


Liselore op 20 Nov. 2008 12:33

Tja, wat valt er nog te zeggen van het Colosseum? Het is geweldig, maar ga eerst wat anders doen als het er erg druk is.


Sjoerd op 15 Aug. 2008 21:34

Koop een Roma Pass, dan kan je ook zo voorbij de rijen lopen en direct naar binnen. Beste tijd is rond 16:00 uur, dan hebben de meeste toeristen het wel gezien en is het niet zo druk. Als je daarna het Forum Romanum gaat bekijken, ben je rond 19:00 uur weer terug bij het Colosseum en kan je aan de zijde van het metrostation (als je iets de hoogte op gaat) heerlijk eten; hoofdgerecht 10 euro per persoon.


Lonneke op 22 May. 2008 21:41

Whauw, in 1 woord geweldig, zo veel geschiedenis die voelbaar is. Echt de moeite waard. Tip: ga eerst naar het Forum Romanum, daar is de rij bij de kaartjes korter, je koopt sowieso een combinatiekaartje (kan niet anders) en je kunt dan bij het Colosseum snel langs de rij oplopen want daar is ie veel langer!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome