Piazza Navona

Een belangrijk plein. Gelegen in de wijk Campus Martius, één van de oudste wijken van Rome. Oorspronkelijk was het plein een groot atletiekstadion. De opdracht voor de bouw van het stadion werd gegeven door keizer Domitianus (51 tot 96 na Christus). Na de val van het Romeinse Rijk werden er op de tribunes van het atletiekstadion huizen gebouwd. De atletiekbaan bleef onbebouwd en werd uiteindelijk een groot plein: het Piazza Navona. Op het plein staan onder meer de kerk Sant’ Agnese in Agone, een paleis en een grote fontein. De fontein werd ontworpen door de Italiaanse beeldhouwer en architect Bernini (1598-1680). In het boek Het Bernini mysterie van de schrijver Dan Brown wordt de fontein ook besproken.


Tips

Jj op 18 Aug. 2011 08:58

EEn heel gezellig pleintje. Op de hoek vindt je wel een ijssalon, koop daar een ijsje en geniet ervan.


WRN op 01 Jun. 2009 12:52

Gezellig pleintje wat je gewoon gezien moet hebben wanneer je in Rome bent. Het het plein is een beetje zoals De Dam in Amsterdam, maar de terrasjes eromheen maken en gezellig, waardoor de sfeer erg aangenaam is.


Ed op 21 Nov. 2007 18:50

Piazza Navona is een leuk plein met tekenaars en restaurantjes. De fontein is prachtig en 's avonds is het erg gezellig. Kortom een must in uw reis naar Rome


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome