New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Sixtijnse Kapel

Een kapel in de Vaticaanse musea van Vaticaanstad. Gebouwd tussen 1475 en 1483. Dit gebeurde in opdracht van Paus Sixtus IV. Er zijn twee redenen waarom de Sixtijnse Kapel wereldberoemd is. Allereerst vind je er wereldberoemde fresco’s van Michelangelo, waaronder het Laatste Oordeel en De Schepping van Adam (de twee vingers die er elkaar bijna raken). Verder vindt er het conclaaf plaats. Dit is de geheime vergadering waarbij de kardinalen van de Rooms-Katholieke Kerk een nieuwe paus kiezen. Als de paus gekozen is, komt er witte rook uit de schoorsteen van de kapel.

Tips

Wennekes op 20 May. 2012 20:16

In de het Vaticaanmuseum en Sixtijnsekapel geweest, je mond valt continue open van alle mooie en waardevolle frescos en schilderijen die er hangen. Als je in Rome bent, moet je het Vaticaanmuseum en Sixtijnsekapel zeker bezoeken. Wij gingen er naartoe met de gedachte dat we in een langere rij moesten aanschuiven, niets was minder waar we konden direct naar binnen.


Anita op 05 Feb. 2012 20:13

Begin februari naar de Sixtijnse Kapel geweest: geen minuut hoeven wachten om naar binnen te gaan, in alle rust op een bankje kunnen genieten van dit ongelooflijk mooie staaltje schilderkunst.


Bianca op 30 Jun. 2011 22:48

Hoogtepunt van onze stedentrip naar Rome! Prachtige schilderingen van Michelangelo. De Sixtijnse Kapel staat in het Vaticaanmuseum. Vroeg komen want er staat een rij van enkele blokken! Entree: 14 euro p.p. Elke laatste zondag van de maand gratis entree! Maar ik kan je vertellen: stervensdruk!


Celine op 30 May. 2010 22:04

Net terug uit Rome, terug in het hollandse snertweer. Erg onder de indruk van het mooie museum en de Sixtijnse Kapel. Had daar inderdaad wel een uurtje kunnen zitten. Het is er best donker en foto's nemen is not done. Ik vond de bewakers erg irritant met hun silence geschreeuw. Snap dat het een heilige plek is maar ze waren angstaanjagend. We hebben maar een puzzel gekocht waar we vandaag al aan begonnen zijn. Lekker commercieel maar daar ben je toch best onder de indruk en wil je toch iets van een aandenken. Ik had het niet willen missen!


WRN op 01 Jun. 2009 13:02

Ook al ben ik niet zo weg van schilderijen, maar dit was gewoon geweldig. Eerst kom je op een plein met veel informatie over de manier waarop de Michelangelo de afbeeldingen op het plafond heeft weten te schilderen, daarna kom je langs veel schilderijen (allemaal erg indrukwekkend) en op het laatst zie je het dan echt: de 'plafondschilderingen' van Michelangelo. Zoals ik al zei, ben ik niet echt weg van schilderijen. Maar dit was gewoon erg apart en daardoor fantastisch om te zien.


Liselore op 20 Nov. 2008 12:29

Absoluut de moeite waard, maar alleen als je het op de volgende manier aanpakt. Kijk wanneer het museum opengaat (ik geloof 10 uur), ga vervolgens om uiterlijk 9 uur voor de deur staan. Zodra de deuren opengaan, grits je een plattegrond uit de standaard, betaal je je entree en loop je direct naar de Sixtijnse Kapel. Op dat moment kun je er nagenoeg in je eentje van genieten en vervolgens de rest van het museum bekijken.


Leon op 01 Oct. 2008 15:35

De grootste afknapper tijdens mijn bezoek. Als een kudde wordt je er doorheen gedreven en dan sta je buiten. Weg duur kaartje!


Yvonne op 23 Sep. 2008 09:09

bij de fresco's van Michelangelo op het plafond moet je je voorstellen dat hij die liggend op zijn rug op een stelling heeft moeten schilderen... hoe lastig het is om zoiets te doen.. en iedere keer als hij iets van een afstandje wil bekijken moet hij die stelling weer af en op.. en dan zo'n meesterwerk maken! Irritant dat mensen hun klep maar niet kunnen houden..


Lonneke op 22 May. 2008 21:58

Ssssttt...Silence please!! Woorden die steeds door de bewakers worden rondgeroepen! Maar wat ontzettend mooi die schilderingen van Michelangelo!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome